Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Nova vaga indefinida al Museu Picasso
  • CA

Les seccions sindicals de Solidaritat i Unitat dels Treballadors (SUT) de diverses empreses subcontractades del Museu Picasso de Barcelona han convocat vaga indefinida a partir d’aquest divendres. Els serveis afectats seran els de Neteja i Auxiliars –tots dos subcontractats fins ara a una empresa que es troba en preconcurs de creditors– i el personal de Taquilles i Informació a Sales, que ja ha realitzat vagues anteriorment per reclamar que s’acabi “l’ús fraudulent de la contractació temporal”, i ara, l’homogeneïtzació de les millores aconseguides en aquelles convocatòries. 

De moment, i segons el sindicat, la Fundació Museu Picasso ha anunciat aquest dijous mateix que subroga els treballadors de la neteja a una nova empresa. La plantilla convocada a fer vaga indefinida és la dels serveis de Neteja i Auxiliars, subcontractada fins ara per Expertus Multiservicios (actualment en preconcurs de creditors), i la del servei de Taquilles i Informació a sales, subcontractada per Magmacultura.

Segons un comunicat del SUT, els primers estan sent afectats per la situació de preconcurs de creditors en què es troba el grup d’empreses d’Expertus. Això hauria fet que hagin patit retards de més de mig mes sense el pagament del salari i que no hagin cobrat encara el mes de novembre. A banda de reclamar el retorn dels pagaments presumptament endarrerits, el sindicat reclama la contractació directa o, subsidiàriament, el compromís de subrogació de la totalitat de la plantilla en els plecs de licitació. Un extrem que, sempre segons el sindicat, la Fundació que regeix el Museu Picasso ja hauria fet amb els treballadors de Neteja, subrogant-los el contracte amb la nova adjudicatària del servei, l’empresa ISS.

Pel que fa als treballadors de Taquilles i Informació a les Sales, subcontractats per Magmacultura, tornen a mobilitzar-se (ja van realitzar jornades de vaga el passat 28 de maig d’aquest any i durant els mesos de març a juliol del 2018), contra “l’ús fraudulent de la contractació temporal”, per l’aplicació “correcta i real” de les categories que realitzen i per l’homogeneïtzació a les noves incorporacions de les millores aconseguides en les darreres vagues.

Des del sindicat SUT entenen que la subcontractació és “gran part de l’arrel dels problemes” amb que es troben els treballadors convocats a la vaga i denuncien les administracions responsables, en aquest cas l’Ajuntament de Barcelona, “com a promotors d’aquesta situació”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa