Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els treballadors del Museu Picasso demanen contractes indefinits
  • CA

Els treballadors del Museu Picasso estan fet vaga aquest dimarts per reclamar millores laborals, però han desconvocat la continuïtat de la protesta per la facilitat amb què l’empresa ha pogut cobrir les vacants amb substituts eventuals. El sindicat Solidaritat i Unitat dels Treballadors (SUT) havia convocat la protesta per exigir que la plantilla passi a ser indefinida. A més, volen que tots els treballadors tinguin reconegudes les tasques d’informació que fan, ja que això els donaria dret a formar part d’una altra categoria al conveni de treballadors del lleure. 

També sol·liciten que es respecti el dret a demanar una excedència i un calendari anual sense modificacions. Els sindicat denuncia la “indiferència” de la Fundació Museu Picasso i de l’empresa subcontractada per gestionar el museu, Magmacultura. El personal cridat a la vaga era el de venda d’entrades, atenció al públic i el personal de la sala. La plantilla del Museu Picasso ja va fer vaga el 14 de març de 2018 per reclamar millores en els condicions laborals.

L’assemblea de vaguistes ha decidit suspendre la segona jornada prevista “sense perjudici de decidir la data de noves aturades”, malgrat valorar de forma positiva l’acció. L’empresa ha considerat que l’afectació per la vaga ha estat mínima i afirma que la plantilla estable ja “és fixa” i que només a l’estiu s’incrementa amb reforços. “L’àmplia solidaritat del públic ha fet que el nombre de visitants hagi estat irrisori malgrat la persistència de les empreses en substituir les posicions dels vaguistes”, han indicat els convocants. 

MagmaCultura ha defensat aquest dimarts que la plantilla estable està formada per una seixantena de persones, xifra que augmenta en una trentena més a l’estiu per fer front a l’augment de visitants durant la temporada alta. Aquesta trentena de persones solen ser estudiants, i l’empresa “procura generar una política d’estabilització” d’aquests llocs de treball en altres equipaments o projectes. L’empresa sosté que l’aturada d’aquest dimarts ha estat convocada per un sindicat “minoritari”, ha tingut poc seguiment i “no respon” als interessos dels treballadors, sinó que “únicament pretén fer visible” el “malestar” pel “potencial turístic” de la ciutat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa