El pati posterior del Museu Picasso tanca una llarga etapa d’obres per dignificar aquest accés des del laberint de carrerons de la Ribera. El centre cultural ha arreglat la planta baixa del pati i ha restaurat la portalada dedicada a Santa Maria de Cervelló, que connecta el pati amb els carrers de la Seca i Cirera. L’actuació complementa l’embelliment de les façanes dels blocs de pisos que donen al pati, que s’anomena plaça de Raimon Noguera. 

L’Ajuntament de Barcelona ha finançat els 50% del cost dels treballs, amb una aportació de 139.035 euros, a través d’ajudes del Consorci d’Habitatge de Barcelona i de l’Institut Municipal del Paisatge Urbà. Les despeses pels treballs de naturalització de la planta baixa i la restauració de la portada han estat de 143.500 euros, finançada amb els ingressos obtinguts per compensacions paisatgístiques, de manera que en total l’Ajuntament ha destinat 282.535 euros nets a la renovació de l’espai.

En un comunicat aquest diumenge, el consistori ha informat que la intervenció ja ha finalitzat i ha mostrat imatges de com ha quedat. Tot aquest àmbit va començar a rehabilitar-se fa uns 10 anys, quan les obres d’ampliació del museu van deixar al descobert aquestes parets.

Nou comentari