Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Quan obre el pati acabat de restaurar de la Pedrera?
  • CA

Després de nou mesos d’obres de restauració, el reformat Pati de les Papallones de la Pedrera reobre portes perquè el públic el pugui tornar a contemplar a partir d’aquest diumenge. El vestíbul interior, situat a l’alçada del carrer Provença, ha estat objecte d’una àmplia rehabilitació de peces metàl·liques, serralleria, fusteria i, en especial, de les riques pintures murals que cobreixen de dalt a baix els murs de l’edifici dissenyat per Antoni Gaudí fa més d’un segle i declarat patrimoni de la humanitat.

La rehabilitació ha pretès que les pintures recobrin esplendor, a més de desprendre-les del pols que acumulaven i aplicar mètodes de conservació per preservar-les. Anys abans, ja s’havien efectuat rehabilitacions parcials de les pintures, sotmeses al desgast per les inclemències del temps i de la polució. Diversos pintors del principi del segle XX van participar en la decoració del pati, una obra que es va completar entre 1909 i 1911 sota la batuta d’Aleix Clapés.

La bastida que ha ocupat el pati des que els treballs es van iniciar va començar a desmantellar-se la setmana passada. La previsió de la fundació Catalunya la Pedrera és que tota l’estructura que ha calgut en les obres s’hagi acabat de retirar el pròxim dilluns. En qualsevol cas, l’accés al pati tornarà a ser possible des d’un dia abans. L’entrada general a la Pedrera pels residents a Catalunya és de 12 euros, pels infants de 7 a 12 anys és de sis euros i és de franc pels menors de set anys.

La restauració d’un dels dos patis interiors de la Pedrera ha estat una operació d’envergadura, que ha suposat una despesa d’1,2 milions d’euros que la fundació Catalunya la Pedrera assumeix íntegra. Les pintures del Pati de les Papallones -unes grans desconegudes de l’icònic edifici, segons la fundació- combina elements florals amb recreacions de tapissos dels segles XVI a XVIII, sobre episodis d’herois de La Ilíada i L’Odissea i unes alegories dels pecats capitals de la gola i la ira, característics pels seus colocs elèctrics i senzillament esbossats amb traços ben definits. Alguns dibuixos al Pati de les Papallones s’han perdut amb el pas dels anys, si bé les imitacions dels tapissos s’han conservat bé, per situar-se a recer dels sortints de l’edifici, que les han abrigat de la pluja i d’altres inclemències.

Més notícies
xerrada a la Casa dels Entremesos sobre ‘Salvador Masdéu o l’enigma del fang’
Un Nadal per reivindicar Salvador Masdéu i Lluís Carratalà
Notícia: Un Nadal per reivindicar Salvador Masdéu i Lluís Carratalà
Comparteix
Dijous 16 de desembre, xerrada a la Casa dels Entremesos sobre ‘Salvador Masdéu o l’enigma del fang’ (20.00 h)
Recinte de l'Exposició Universal de Barcelona, que va tancar portes el desembre de 1888 Antoni Esplugas/ANC
Quan Barcelona es va situar al mapa mundi dels esdeveniments internacionals
Notícia: Quan Barcelona es va situar al mapa mundi dels esdeveniments internacionals
Comparteix
La ciutat va representar Espanya acollint l'Exposició Universal de 1888, que va servir per transformar una part de Barcelona
Amb la col·laboració de Passejant per Barcelona

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa