Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Portes obertes per descobrir els jardins de les casetes de l’Encarnació
  • CA

Els jardins de les casetes del carrer de l’Encarnació s’obriran al veïnat a partir del pròxim diumenge, 3 d’abril. L’Ajuntament va acordar destinar sis milions d’euros el 2020 per expropiar les dues finques, emblemàtiques de la Vila de Gràcia, i salvar-les de ser tirades a terra per construir un bloc d’habitatges. Als jardins hi ha una alzina bicentenària, que es va decidir incloure a la llista d’arbres d’interès local. La catalogació que protegeix l’alzina va permetre dictar les mesures cautelars per frenar l’enderrocament de les edificacions, que es transformaran per encabir-hi entre 15 i 17 habitatges públics dotacionals.

Ara s’ha arranjat el terreny dels jardins per habilitar-lo com a zona verda accessible de manera temporal, mentre no comencin les obres per transformar la finca en habitatges públics i en un equipament públic, sense alterar la fisonomia de les casetes. S’ha instal·lat una tarima per evitar que l’entorn de l’arbre protegit es malmeti.

El districte de Gràcia ha signat un protocol amb l’Associació Salvem l’Alzina i les Casetes perquè aquesta entitat pugui fer activitats socioculturals i mediambientals comunitàries a l’espai. Entre les activitats que es duran a terme els propers mesos figuren trobades de veïns, recitals de poesia, teatre, cinema a l’aire lliure, vetllades astronòmiques, conferències, debats, taules rodones, fires, presentacions de llibres i activitats gastronòmiques.

L’Ajuntament ha explicat que una de les principals activitats serà la renaturalització de l’espai. “Des de l’associació i amb el suport municipal es portaran a terme iniciatives per tal que la ciutadania participi en el manteniment i millora d’aquest jardí i en la seva conservació“, ha afegit en un comunicat.

Les activitats que es facin les impulsarà l’associació Salvem l’Alzina i les Casetes, que es regeix per una assemblea oberta que es reuneix cada dues setmanes sota l’alzina bicentenària des de fa més de tres anys. L’entitat serà la responsable de les tasques de cura i cogestió del jardí, mentre que l’Ajuntament s’encarregarà de la cura i manteniment dels arbres i de la seguretat de l’espai.

Els usos que ara s’anuncien són provisionals fins que s’executin les previsions del planejament urbanístic a la finca. Quan s’implantin, el districte i l’Institut Municipal de Parcs i Jardins impulsaran un procés públic participatiu per la cura i gestió de l’espai.


Més notícies
Presentació dels actes de Sant Jordi de Barcelona a la biblioteca García Márquez, especialitzada en literatura llatinoamericana, al districte de Sant Martí / Pere Francesch (ACN)
Objectiu Sant Jordi 2022: Recuperar la “normalitat” prepandèmia
Notícia: Objectiu Sant Jordi 2022: Recuperar la “normalitat” prepandèmia
Comparteix
L’escriptora Imma Monsó farà el pregó que donarà el tret de sortida a la festivitat
Autobusos de TMB, en una imatge d'arxiu
Colau s’ofereix a pagar fins a 12 milions per rebaixar la T-Usual
Notícia: Colau s’ofereix a pagar fins a 12 milions per rebaixar la T-Usual
Comparteix
L'Ajuntament planteja un repartiment de costos que implicaria que la Generalitat hagi d'abonar uns 25 milions d'euros
Interior d'illa ajardinat al 22@ entre alts blocs d'oficines i hotels / MMP
Es ven la seu de Glovo al 22@ de Barcelona per 250 milions d’euros
Notícia: Es ven la seu de Glovo al 22@ de Barcelona per 250 milions d’euros
Comparteix
La gestora de fons alemanya Freo, propietària de l'espai, està construint un nou edifici al hub tecnològic del Poblenou
Centre cívic Casa Orlandai / Ajuntament de Barcelona
Colau maniobra per blindar la gestió comunitària d’equipaments
Notícia: Colau maniobra per blindar la gestió comunitària d’equipaments
Comparteix
Entitats gestores d'espais veuen recel dels alts funcionaris a les adjudicacions directes arran de la querella contra l'alcaldessa

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa