Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona compra l’antiga Gustavo Gili per concentrar serveis municipals

El tinent d’alcaldia de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Martí, ha anunciat que el consistori ha arribat a un acord per comprar l’antiga editorial Gustavo Gili, al barri de la Nova Esquerra de l’Eixample, per 9,5 milions d’euros. Martí ha avançat que l’edifici acollirà un nou Centre de Cultura i Educació i que la intenció del govern municipal és traslladar-hi la seu de l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) i de l’Institut Municipal d’Educació (IMEB).

L’acord amb la família Gili es finançarà amb el fons de 30 milions que el govern municipal va pactar amb ERC en el marc de les negociacions per aprovar els pressupostos del 2021 i que també ha servit per adquirir el Molino –que ha costat 6,2 milions– i l’edifici del Gimnàs Social Sant Pau –per uns 8 milions més–. Amb aquesta nova adquisició, el govern d’Ada Colau haurà gastat 23,9 milions del fons, als quals s’ha d’afegir la compra de tres edificis a la cruïlla dels carrer Doctor Letamendi i Mont-ral, al barri d’Horta, per 1,4 milions.

Vincles entre Cultura i Educació

Martí ha celebrat que Barcelona pugui incorporar a la xarxa d’equipaments un “edifici fantàstic” i d’una arquitectura “singular” que permetrà aprofundir en la relació entre Cultura i Educació, “dues peces que han d’anar més vinculades i lligades” en el futur. L’Ajuntament espera poder redactar el projecte executiu de les obres abans de les eleccions municipals del 2023 amb la intenció que la reforma de l’immoble i el trasllat de l’ICUB i l’IMEB es puguin fer durant el següent mandat.

Tot i això, Martí ha reconegut que encara no saben quanta gent es traslladarà al nou equipament, que no afectarà el Consorci d’Educació de Barcelona, que es quedarà a les seves actuals oficines de la plaça Urquinaona. El tinent d’alcaldia de Cultura ha explicat que el nou edifici permetrà concentrar tots els serveis educatius i culturals municipals i alliberar espai en altres barris.

Així, el Palau de la Virreina, seu actual de l’ICUB, es destinarà per complet a un gran equipament cultural, mentre que les oficines de l’IMEB a la plaça Espanya permetran ampliar l’escola Francesc Macià. També s’alliberarà espai a la Massana, on l’IMEB hi té algunes oficines, que permetrà ampliar la Biblioteca Sant Pau – Santa Creu.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Gg franquisme erc a novembre 02, 2021 | 17:36
    Gg franquisme erc novembre 02, 2021 | 17:36
    Forrar amics es Corrupcio. STOP ALS BURGESOS I LLADRES D'ESQUERRA

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa