Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament comprarà el Gimnàs Sant Pau a través de Jaume Roures
  • CA

Nou gir de guió en el cas del Gimnàs Social Sant Pau. L’Ajuntament de Barcelona ha arribat a un acord a tres bandes amb la propietat de l’edifici i amb Jaume Roures, director general i propietari del 33% del Grup Mediapro, per desencallar la compra de l’immoble. Segons ha pogut confirmat el TOT Barcelona, Roures adquirirà l’edifici a través d’una societat personal per un preu sense especificar i l’Ajuntament li recomprarà. A canvi, aconseguirà el dret de superfície dels terrenys durant 55 anys i, passat el termini, tornaran a mans de l’Ajuntament.

L’acord inclou la construcció de 36 pisos per a lloguer social que gestionarà la Fundació Hàbitat 3. L’Ajuntament i la resta de parts implicades donaran els detalls de l’operació en una roda de premsa aquesta tarda. Amb aquest acord el consistori aconsegueix garantir la continuïtat del Gimnàs Sant Pau, que atén persones sense sostre i estava amenaçat de desnonament des de feia temps. A finals d’abril un jutjat va posposar el desnonament per donar temps a les parts per arribar a un acord.

En els últims mesos l’Ajuntament de Barcelona i la propietat de l’edifici del Gimnàs Sant Pau havien estat negociant la venda de l’immoble, però les posicions estaven molt distanciades per les elevades pretensions dels propietaris. El govern municipal va arribar a oferir 9,7 milions per l’edifici –el preu de taxació fixat pels tècnics municipals–, una xifra que la propietat considerava insuficient però que el consistori no podia millorar perquè legalment no poden “comprar immobles per sobre del preu de la taxació oficial”, segons va dir fa dos mesos el regidor de Presidència, Jordi Martí.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa