Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament reobre al públic un edifici neoclàssic de l’Eixample

Obra de l’arquitecte Josep Vilaseca i Casanovas, el Taller Masriera va ser construït l’any 1882 com a taller de pintors i escultors, i és considerat una construcció d’estil neoclassicista. Situada al carrer Bailèn, 70, a l’Eixample, la finca està inclosa en el Catàleg de Protecció del Patrimoni de la ciutat com a bé cultural d’interès local. I ara l‘Ajuntament, que en va adquirir la propietat l’any 2020 per 7,5 milions d’euros, reobrirà aquest edifici per fer-hi visites guiades. La finca consta de planta baixa, dues plantes de pis i planta soterrani, amb una superfície de sòl de 1.356 m²  i una superfície construïda de 1.861 m².

Visites guiades fins al desembre

Segons ha detallat l’Ajuntament en un comunicat, les visites guiades començaran aquest dissabte, 1 d’abril, i s’allargaran fins al desembre els dissabtes. Es programaran tres visites d’uns 45 minuts que començaran a les 10.30 h, 11.30 h i 12.30 h i amb grups d’un màxim de 25 persones. Aniran a càrrec de personal especialitzat en la gestió d’esdeveniments culturals i amb coneixements històrics i arquitectònics, i cal fer reserva a través de la plataforma Eventbrite. D’aquesta manera l’Ajuntament vol garantir el control d’aforaments i la gestió de les llistes d’assistència. I s’obriran pocs dies abans per evitar que les reserves es facin amb mesos d’antelació i els dies assenyalats no s’omplin els grups.

En què consistirà la visita? Arrencarà a les escales principals d’accés i continuarà pel vestíbul per donar accés al pati de butaques del teatre. Aquest és l’espai més adequat per fer explicacions a grups grans a l’interior de l’edifici, ja que es tracta d’una superfície àmplia i amb bona acústica. A continuació es visitarà la sala de billar i treball i es passarà a la capella de planta baixa. D’aquí es pujarà a la planta primera, on es visitarien les habitacions i la capella. L’últim tram de la visita passa pel pati del darrere de planta primera, l’amfiteatre i les escales que baixen al vestíbul.

Quin futur tindrà el Taller Masriera?

En paral·lel, tot just fa un mes l’Ajuntament va posar en marxa un procés participatiu per determinar quin serà el futur del Taller Masriera, una de les joies més oblidades de Barcelona. Vol definir els usos d’aquest edifici emblemàtic de l’Eixample.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Anònim a abril 01, 2023 | 20:04
    Anònim abril 01, 2023 | 20:04
    CUAN TEMPS PERDUT. PER UNA JOYA DE L'ARQUITECTURA BARCELONINA

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa