Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Omella demana que l’estel de la Sagrada Família segueixi encès cada nit
  • CA

L’arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, vol que el flamant estel de la Sagrada Família no s’apagui a partir del 9 de gener, l’últim dia que l’Església ha pactat amb l’Ajuntament perquè el nou reclam de la basílica s’encengui cada nit. Omella ha reclamat que l’estel que corona la torre de la Mare de Déu “segueixi il·luminant la nit més enllà del 9 de gener”, tal com ha pregat en declaracions a una entrevista de la Cadena Cope.

Queda per resoldre quan segueix encenent-se l’estel després del 9 de gener. Omella ha explicat que voldria que “estigués encesa tota la nit, però que, si no pot ser, com a mínim ho estigui les primeres hores”. En aquest sentit, el cardenal ha remarcat la importància que té el temple de Gaudí. “És un emblema no només per Barcelona, sinó també per tot el món, tot i que per alguns hauria d’estar amagada en algun racó”, ha reflexionat tot demanant al consistori que segueixi encesa.

L’estel s’il·lumina de 18.00 a 22.00 hores. El nou símbol del temple dissenyat per Antoni Gaudí ha atret visitants al temple des que va brillar per primer cop el vespre del 8 de desembre. Alhora també ha sigut qüestionada i ha reobert el debat sobre la fidelitat de la construcció al projecte original de Gaudí. Mentrestant, queda pendent resoldre el dilema sobre si s’acabaran derribant un miler d’habitatges dels carrers Mallorca i Aragó per desplegar l’escalinata d’entrada a la façana de la Glòria, encara en obres.

L’estrella fa 7,5 metres de diàmetres i pesa 5,5 tones. S’alça a 138 metres sobre el terra, en la torre fins ara més elevada de la Sagrada Família, que serà superada per la de Jesucrist, en fase de construcció. L’estrella té nucli central amb forma de dodecaedre del qual surten les 12 piràmides, cadascuna de les quals és una punta. En aquest dodecaedre s’hi han instal·lat 12 focus enfocats a cada punta. I cada focus té 12 lluminàries o feixos de llum: vuit perimetrals en forma de cercle i quatre centrals.

Més notícies
La Guàrdia Urbana ha fet set entrades a l'Eixample en una operació antidroga / GUB
VÍDEO | Desmantellada una xarxa de distribució de drogues a l’Eixample
Notícia: VÍDEO | Desmantellada una xarxa de distribució de drogues a l’Eixample
Comparteix
La Guàrdia Urbana ha detingut cinc persones i ha desactivat quatre pisos des d’on es veia la droga
xerrada a la Casa dels Entremesos sobre ‘Salvador Masdéu o l’enigma del fang’
Un Nadal per reivindicar Salvador Masdéu i Lluís Carratalà
Notícia: Un Nadal per reivindicar Salvador Masdéu i Lluís Carratalà
Comparteix
Dijous 16 de desembre, xerrada a la Casa dels Entremesos sobre ‘Salvador Masdéu o l’enigma del fang’ (20.00 h)

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa