Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Així ha estat l’encesa de l’estel de la Sagrada Família

Esdeveniment històric. Aquest dimecres a les 19.50 hores de la tarda s’ha il·luminat la torre de la Mare de Déu de la Basílica de la Sagrada Família, de 138 metres d’alçària, i l’estel ha brillat per primer cop a Barcelona.

Encesa de l'estel de la Sagrada Família de Barcelona
Encesa de l’estel de la Sagrada Família de Barcelona

A les 19.15 h s’ha fet l’acte de benedicció de la torre de la Mare de Déu des del carrer de la Marina. A més, la Sagrada Família ha habilitat el web estel.sagradafamilia.org per fer aquesta benedicció per via telemàtica. En aquesta iniciativa hi han participat 458.927 persones de 122 països diferents de tots els continents del món. Així s’ha fet possible l’encesa de les aproximadament 800 finestres de què consta la torre de la Mare de Déu.

Aquest matí s’ha fet un acte a càrrec de les colles de cultura popular, que ha comptat amb la col·laboració de l’Institut de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona. En aquest acte s’ha convidat a la ciutadania com a públic assistent. En concret, s‘han sortejat 400 entrades. També hi ha hagut una ballada de sardanes amb la Cobla Sant Jordi – Ciutat de Barcelona. Aquest acte ha sigut possible, destaquen des de la Basílica, gràcies al suport i l’organització de la coordinadora d’entitats del barri i dels eixos comercials Sagrada Família, Gaudí Shopping i Encants Nous.

Aquest dimecres a la tarda hi ha hagut una eucaristia presidida per l’arquebisbe de Barcelona, el cardenal Joan Josep Omella i Omella. També s’ha estrenat la peça Magnificat de Marc Timón, que homenatja a la Mare de Déu. Aquesta ha estat una composició interpretada per l’Orfeó Català i l’Orquestra Emporion Ensemble.

A través de les xarxes socials, el compte oficial de la Sagrada Família ha anat retransmetent en tot moment l’última hora d’aquest esdeveniment d’interès mundial, amb actes com el ball de l’àliga de la ciutat, que s’ha fet per primer cop a l’interior del monument de l’arquitecte Antoni Gaudí.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Ai els pronoms a desembre 08, 2021 | 21:38
  Ai els pronoms desembre 08, 2021 | 21:38
  Vigileu, no utilitzeu bé els pronoms, fa dies que en vaig trobant exemples. Ex. D'avui i aquí "Han participat (uf) per " HI han participat" . Fa angúnia
 2. Icona del comentari de: Català. a desembre 09, 2021 | 07:58
  Català. desembre 09, 2021 | 07:58
  No sóc creient, però he seguit la cerimónia amb interés. Trobo positiu que el nostre Cap i Casal tingui una tal joia arquitectònica. I m'agradarà veure la reacció de la villa y corte. Si la Sagrada Familia fos allà, seria la vuitena maravella del món, ara m'agradarà veure què diuen. Ben poc o res.
 3. Icona del comentari de: Pere a desembre 09, 2021 | 08:27
  Pere desembre 09, 2021 | 08:27
  És increïble poder ser testimoni d’aquest procés constructiu. I la peça musical de Marc Timón va ser emocionant. Bon Nadal a tothom!
 4. Icona del comentari de: Clara a desembre 09, 2021 | 12:32
  Clara desembre 09, 2021 | 12:32
  La realització de la transmissió va ser força penosa, com improvisada. Molt lluny de la gràcia i estètica que demanava l'esdeveniment, amb canvis de plans aleatoris i mal mesurats. Llàstima! Ho van encarregar a l'endollat inepte de torn?
 5. Icona del comentari de: Clara a desembre 09, 2021 | 12:36
  Clara desembre 09, 2021 | 12:36
  Ah! I per la importància de l'esdeveniment no hauria d'ocupar a més de al TotBarcelona, un altre lloc més destacat del diari?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa