Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La nova temporada del Liceu aconsegueix reunir enemics polítics
  • CA

La inauguració de la temporada 2022-2023 del Gran Teatre del Liceu, que obre amb Don Pasquale de Gaetano Donizetti, ha aconseguit aquest dimecres reunir nombroses personalitats polítiques, entre les quals molts que es podrien qualificar d’adversaris i d’altres d’enemics, tenint en compte l’elevat to dels retrets que s’acostumen a intercanviar. De Laura Borràs a Carlos Carrizosa passant per Miquel Iceta, la inauguració ha estat concorreguda.

Membres del govern espanyol, el català i el municipal han compartit foto. El ministre de Cultura i Esport, Miquel Iceta; el d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá; la de Ciència i Innovació, Diana Morant; l’alcaldessa de Barcelona, ​​Ada Colau; la consellera de Cultura de la Generalitat, Natàlia Garriga, i la de Justícia, Lourdes Ciuró, entre d’altes, han assistit a la inauguració i s’han fet una foto somrients a la porta, davant de la nova obra de l’artista Jaume Plensa, informa Europa Press.

Aquesta vegada, l’òpera bufa de Donizetti compta amb direcció artística de Damiano Michieletto i amb un doble repartiment amb Carlos Chausson i Alessandro Corbelli en el rol protagonista; amb Andrzej Filonczyk i Carles Pachón al de Dottor Malatesta; amb Xabier Anduaga i Santiago Ballerini encarnant Ernesto i amb Sara Blanch i Serena Sáenz com Norina.

També hi han acudit la delegada del govern a Catalunya, Maria Eugènia Gay; la delegada del Govern a Madrid, Ester Capella, i el delegat de Cultura de la Diputació de Barcelona, ​​Joan Carles Garcia Cañizares, rebuts pel president de la Fundació Gran Teatre del Liceu, Salvador Alemany; pel director general del Liceu, Valentí Oviedo, i pel director artístic, Víctor Garcia de Gomar.

A més de lalcaldessa, en representació de l’Ajuntament han assistit els tinents d’alcalde Jaume Collboni, Jordi Martí, Albert Batlle i Laia Bonet, a més del president d’ERC a Barcelona, ​​Ernest Maragall, i per part del Parlament han acudit la vicepresidenta segona de la Cambra i diputada del PSC-Units, Assumpta Escarp; la presidenta suspesa de la Cambra, Laura Borràs, i el líder de Cs, Carlos Carrizosa, entre d’altres diputats.

Els expresidents de la Generalitat José Montilla i Quim Torra; els exalcaldes de Barcelona Joan Clos i Xavier Trias, i el president del Port de Barcelona, ​​Damià Calvet, també hi han assistit.

Convidats del món empresarial

També han desfilat pel ‘photocall’, ubicat davant de les noves portes del Liceu, dissenyades per l’escultor Jaume Plensa, figures destacades del món empresarial com els presidents del Banc Sabadell, Josep Oliu, d’Aena, Maurici Lucena, i del Grup Godó, Javier Godó.

Entre els convidats hi ha personalitats del món de la cultura com els actors Josep Maria Pou i Marc Clotet; la cantant Amaia; el cineasta Juan Antonio Bayona; la model Judith Mascó; la presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català, la Judith Colell, i el director de l’Auditori, Robert Brufau.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa