Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El govern de Colau i ERC s’oposen a reduir la pressió fiscal temporalment
  • CA

L’oposició del govern de Barcelona ha demanat a la Comissió d’Economia i Hisenda rebaixar els impostos i les taxes municipals a les ordenances fiscals per al 2023, i el govern municipal ha defensat la seva política fiscal: “No és abusiva”, ha respost el regidor de Turisme i Indústries Creatives, Xavier Marcé, segons informa l’agència Europa Press.

Els grups municipals de Junts, Cs, PP, Valents i la regidora no adscrita Marilén Barceló han votat a favor d’una proposició a la comissió d’Economia i Hisenda que demanava també instar les administracions estatal i autonòmica “a reduir els impostos dels seus àmbits” competencials”, i que ha estat rebutjada amb els vots en contra del govern municipal i ERC.

Des del PP, impulsor de la proposta, Josep Bou ha apel·lat a la capacitat de l’Ajuntament d’aplicar una reducció dels ingressos municipals a favor dels barcelonins “encara que sigui temporal”; sobre el deure de l’Estat ha considerat que hauria de continuar baixant especialment l’IVA, i per a la Generalitat, ha retret tenir els impostos autonòmics més alts d’Espanya, segons ell.

Paco Sierra (Cs) ha criticat un “sablazo fiscal” del govern municipal a l’inici del mandat; Ferran Mascarell (Junts) ha instat a canviar algunes tendències de fons que, segons la seva opinió, s’han mantingut aquests últims anys, i Eva Parera (Valents) ha advocat per reduir la despesa —en les seves paraules— supèrflua per disposar de recursos per invertir bé.

El govern municipal critica la proposta

Marcé ha criticat “pressuposar que la relació directa en baixades d’impostos a empreses porta més beneficis i té una repercussió en salaris, en les persones”, i sobre les peticions a escala autonòmica i estatal ha demanat cenyir-se al marc d’impostos municipals.

Sobre la política fiscal municipal, l’edil socialista ha dit que “no és abusiva” i que està circumscrita a un espai molt inelàstic, ia més ha defensat l’increment de despesa municipal en matèria social o en promoció econòmica.

El regidor d’ERC Miquel Puig ha rebutjat la proposta després d’haver votat a favor d’un pla de contingència dotat de més recursos, ha recordat ell mateix: “(Els polítics) formem part d’un gremi molt desacreditat. Tenim fama de dir el que convé a cada moment i de ser inconsistents”, ha argumentat.

Puig també ha emplaçat a mantenir el debat en el marc de les negociacions dels pressupostos municipals per al 2023 “in totum’ amb ingressos i despeses”, i que aquests sumin el mateix.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa