Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Liceu i Teatro Real llancen un ‘pont aeri’ pels amants de l’òpera

Barcelona i Madrid tindran a partir del setembre una connexió especial a través del món de l’òpera. El Gran Teatre del Liceu i el Teatro Real de Madrid han anunciat aquest dilluns un acord per coproduir sis òperes durant els pròxims anys i per compartir abonament la temporada vinent.

Els patronats de les dues institucions han formalitzat aquest pacte en una reunió celebrada aquest migdia a la capital catalana que també ha comptat amb la presència del ministre de Cultura del govern espanyol, Miquel Iceta. En aquesta trobada, les direccions dels dos teatres lírics han reafirmat la seva voluntat de cooperació a través d’un acord que permetrà crear un “oasi de convivència enormement fructífer”, no només per les institucions implicades, sinó també per a la ciutadania.

“M’agrada molt dir que cada un d’aquests teatres no competeixen l’un amb l’altre i que aquesta lliga és una lliga amb nosaltres mateixos: hem de millorar cadascú, això no és una confrontació entre teatres, avançar i millorar és l’objectiu”, ha assegurat en declaracions a l’ACN el president del Gran Teatre del Liceu, Salvador Alemany, que ha remarcat que la col·laboració entre els dos patronats va més enllà de l’àmbit artístic i institucional.

100 unitats

Aquesta bona entesa es traduirà en la coproducció en els pròxims anys de sis títols operístics: ‘Evgeni Onegin’, ‘Jenufa’ i ‘La fanciulla del West’ (liderades pel Liceu) i ‘Rusalka’, ‘Maria Stuarda’ i ‘La sonnambula’ (liderades pel Real). A aquestes obres cal afegir-hi la ja anunciada de ‘Dido & Aemeas’, que es veurà a tots dos teatres la temporada vinent.

Pel que fa al nou abonament conjunt dels dos teatres, les institucions han especificat que tan sols hi haurà un centenar d’unitats disponibles i que aquestes permetran accedir a quatre espectacles diferents només en cap de setmana: ‘Il trittico’ (Liceu), ‘Macbeth’ (Liceu), ‘Nixon in China’ (Real), ‘Il turco in Italia’ (Real).

Aposta “intel·ligent”

“Lluny d’enterbolir o desfigurar, aquesta col·laboració potencia el valor de cadascuna de les ciutats i ofertes culturals. Espero que sigui només un pas que permeti oferir al turisme d’Espanya i d’arreu del món una oferta poderosa i complementària”, ha assenyalat al respecte Iceta, que ha titllat l’acord d’una aposta “intel·ligent de suma”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a juny 13, 2022 | 17:42
    Ricard juny 13, 2022 | 17:42
    Un "oasi de convivència enormement fructífer". Igual que el primavera merder sound. Mentrestant els catalans som espiats, expoliats, condemnats a presó o multats. Però els castellans no. Un gran oasi. Sí senyor. Miserables cínics!
  2. Icona del comentari de: Pascual a juny 25, 2022 | 17:07
    Pascual juny 25, 2022 | 17:07
    Un centenar d’unitats…

Nou comentari

Comparteix