Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’estel de la Sagrada Família brillarà cada nit

El nou símbol de la Sagrada Família brillarà cada nit. L’estel que corona la torre de la Mare de Déu s’il·luminarà a partir del divendres de la setmana que ve i ja ho farà cada nit, ha informat La Vanguardia.

L’Ajuntament autoritzarà que s’il·lumini l’estel, les façanes i la torre de la Mare de Déu de 19.00 a 23.00 hores. L’horari variarà cada mes, per adaptar-se a l’allargament de les hores del sol. Així doncs, el temple anirà il·luminant-se més tard a mesura que s’apropi l’estiu. Així, es programa que els llums s’encenguin a les 19.30 hores el març i a l’abril no es farà fins a les 21.00 hores.

Tampoc serà sempre igual l’horari en què brillarà el conjunt del monument. La Sagrada Família estarà il·luminada fins a les 23.00 hores el febrer, el març i l’octubre. En canvi, ho farà fins a la mitjanit entre abril i setembre, i s’apagarà a les 22.00 hores el gener, el novembre i el desembre.

L’estrella, elevada a 138 metres d’alçada, es va inaugurar el passat 8 de desembre i es va encendre cada vespre fins al 9 de gener, quan va concloure el permís que l’Ajuntament va concedir perquè brillés durant les festes de Nadal. Des d’aleshores, s’ha mantingut apagat, a l’espera que la Junta Constructora de la basílica i l’Ajuntament tanquessin un acord per tornar a encendre el nou reclam del temple ideat per Antoni Gaudí.

La Junta Constructora i el consistori han consensuat les condicions d’il·luminació de la Sagrada Família, que aspira a convertir-se també en un atractiu a ser visitat per la nit. L’Ajuntament preveu aprovar la concessió de la llicència per autoritzar que s’encengui l’estel el dijous que ve. Un cop que es ratifiqui l’autorització, es preveu que l’emblema brilli just l’endemà.

En tot cas, el permís que es cursa serà provisional. La llicència definitiva s’haurà de sotmetre al parer de la comissió mixta de Protecció del Paisatge Urbà.

Més notícies

Ens cal reivindicar el dret a viure en una ciutat segura

Notícia: Ens cal reivindicar el dret a viure en una ciutat segura
Comparteix
Entenc per ciutat segura aquella on es garanteixi el dret a una vida digna de ser viscuda
Notícia: Ens cal reivindicar el dret a viure en una ciutat segura - Mobile

Desunió unionista i crispetes verdes

Notícia: Desunió unionista i crispetes verdes
Comparteix
En comptes d'una Casa Gran, el constitucionalisme té tres pisets petits a Barcelona, i en risc de desnonament
Notícia: Desunió unionista i crispetes verdes - Mobile

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Barceloní. a febrer 19, 2022 | 07:57
    Barceloní. febrer 19, 2022 | 07:57
    Doncs em sembla molt bé. Si tenim un monument únic al món val la pena que el lluïm. Encara que només sigui per fer denteta als madrilenys. Per cert, heu pensat que, si la Sagrada Familia fos a Madrid, allà la considerarien la vuitena meravella del món?,
  2. Icona del comentari de: Barceloní. a febrer 19, 2022 | 07:57
    Barceloní. febrer 19, 2022 | 07:57
    Doncs em sembla molt bé. Si tenim un monument únic al món val la pena que el lluïm. Encara que només sigui per fer denteta als madrilenys. Per cert, heu pensat que, si la Sagrada Familia fos a Madrid, allà la considerarien la vuitena meravella del món?,

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa