Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Una llibreria, contra l’Ajuntament per negar-li una parada per Sant Jordi
  • CA

La llibreria infantil i juvenil Sendak, de Gràcia, posarà parada al carrer tant sí com no aquest Sant Jordi. No tindria cap rellevància si no fos perquè l’establiment s’ha queixat a través de les xarxes socials que el districte de Gràcia no li ha concedit el permís per col·locar un dels tradicionals punts de venda a la via pública. El comerç, però, ha decidit desafiar la manca de permís i no renunciar a ser el carrer per compartir amb els lectors una jornada clau en les vendes anuals de les llibreries. Per la seva banda, l’Ajuntament ha explicat que tramita una “autorització exprés” aquest divendres a la tarda, vigília de la Diada del llibre i de la rosa.

Tot i no haver obtingut llicència de l’Ajuntament, la Sendak ha anunciat al seu compte de Twitter que instal·larà la parada de llibres a la cantonada del passeig de Sant Joan amb el carrer Còrsega. A més, la llibreria ha llançat un repte al districte de Gràcia, presidit pel regidor dels comuns Eloi Badia. “Veniu a treure’ns d’aquí, a veure si teniu la barra de fer-ho. Nosaltres no ens mourem”, ha advertit a la xarxa social.

La Sendak ha explicat que va sol·licitar l’autorització per ser de nou al carrer aquest Sant Jordi, que es preveu de retorn a la normalitat després de més de dos anys de pandèmia. Assegura que fa “mesos” que gestiona la petició i que ha topat amb “mil incidències”. “Estem agremiats, seguim sense llicència i el districte de Gràcia i l’Ajuntament de Barcelona ens diuen que ja no podem fer res”, ha lamentat l’establiment.

Per la seva banda, el Districte de Gràcia ha comentat al TOT Barcelona que el Gremi de Llibreters havia demanat parada per a la botiga especialitzada en literatura infantil i juvenil “a l’Eixample i, a darrera hora, ha arribat petició per ubicació a Gràcia”. Afegeix que tramita un permís d’última hora “perque hi puguin posar parada sense problemes”.

Nombroses persones han mostrat suport a la Sendak a través de Twitter i han expressat que s’atansaran a la parada que muntarà per solidaritzar-se amb l’establiment. També li han mostrat suport altres llibreries infantils, com Abracadabra Llibres, i editorials d’obres juvenils, com Akiara Books i la Topera Editorial.

Més notícies
Diada de Sant Jordi a Barcelona el 2021, la primera després del confinament de la Covid-19 / Jordi Play
Les ratxes de vent amenacen ara la Diada de Sant Jordi a Barcelona
Notícia: Les ratxes de vent amenacen ara la Diada de Sant Jordi a Barcelona
Comparteix
Decretat en prealerta el pla Ventcat mentre el risc de pluja durant la Diada decau a la capital
23.04.2021, Barcelona
Sant Jordi a Barcelona. Primer Sant Jordi després del confinament Covid19.
foto: Jordi Play
Tots els detalls del Sant Jordi 2022 a Barcelona
Notícia: Tots els detalls del Sant Jordi 2022 a Barcelona
Comparteix
14.000 metres quadrats lliures de trànsit, més paradetes que el 2019 i activitats a set districtes
Sant Jordi 2021 a Barcelona, el primer després del confinament per la Covid19 /Jordi Play
Aquestes són les afectacions a la mobilitat durant la diada de Sant Jordi
Notícia: Aquestes són les afectacions a la mobilitat durant la diada de Sant Jordi
Comparteix
Des de les 23 h del 22 d'abril fins a les 5 h del 24 d'abril no es podrà circular ni aparcar a la superilla literària, situada a l'Eixample
Ambient de Sant Jordi, en una imatge d'arxiu / Barcelona Imatges - Vicente Zambrano
El cap de setmana ideal a Barcelona: 23 i 24 d’abril
Notícia: El cap de setmana ideal a Barcelona: 23 i 24 d’abril
Comparteix
Què fer a Barcelona per gaudir del dissabte i diumenge al matí, tarda i nit

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa