Aquest diumenge és 8 de març, Dia Internacional de les Dones, i Barcelona tornarà a ser l’epicentre de les manifestacions feministes. Que les dones ens reivindiquem com a feministes ja no és una novetat, i malgrat la mandra que fa repetir-ho cada any perquè encara ens maten, ens discriminen i ens vexen tot sovint, cada vegada és més fàcil dir-ho en veu alta i som menys tolerants amb les agressions feminicides.

Però ser feministes és molt més que tot això, i podem celebrar-ho, per exemple, llegint.

Per aquest motiu, aquí us recomanem cinc autores que viuen, escriuen o creen des de Barcelona. Perquè la ciutat és feminista i elles també.

Anna Pacheco, Listas guapas y limpias. Sí, és possible condensar en una novel·la l’experiència de descobrir-se com a feminista i de classe treballadora i fer-ho de manera fresca i amable. Llegiu-la.

Bel Olid, Follem? Si hi ha una manera de parlar de sexe, de plaer i de coneixença des d’un punt de vista feminista i no binari, és amb aquest llibre.

Natza Farre, Que no t’expliquin contes. Com reexpliquem els contes des d’una perspectiva feminista? Doncs repensant-ne les protagonistes, els bons i els dolents i donant la volta a allò que donem per suposat.

Esther Vivas, Mama desobedient. Que la maternitat pot ser feminista és evident, però la violència obstètrica, la lactància i les cures s’entenen millor de la mà d’aquest llibre que no és novetat, sinó un imprescindible.

Eva Baltasar, Boulder. Si us vau enamorar de Permagel, aquesta és la segona part. Si no us hi vau acostar, no deixeu de saltar dins un cos de dona que es batega viva.

Amb la col·laboració de:

Més notícies
‘Demà’, teatre fet a Barcelona
Notícia: ‘Demà’, teatre fet a Barcelona
Comparteix
"Que es faci teatre així a casa nostra i no en fem prou cas és també cosa nostra"
5 escenaris literaris a prop del Born (i no, no tot és ‘Victus’)
Notícia: 5 escenaris literaris a prop del Born (i no, no tot és ‘Victus’)
Comparteix
Novel·les, poemes i obres de teatre tenen la ciutat com a escenari o fins i tot com a 'personatge'
Natza Farré: “Ara em sento acompanyada en el feminisme fins i tot per l’Angelines”
Notícia: Natza Farré: “Ara em sento acompanyada en el feminisme fins i tot per l’Angelines”
Comparteix
La periodista assegura que no veu "cap partit gaire implicat en el feminisme" perquè sempre acaben trobant altres prioritats
Eva Baltasar: “Les festes com Sant Jordi ajuden a definir un país”
Notícia: Eva Baltasar: “Les festes com Sant Jordi ajuden a definir un país”
Comparteix
L'autora d'un dels grans èxits de la narrativa catalana de l'any passat, 'Permagel', celebra aquest dimarts el seu segon Sant Jordi signant llibres

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa