‘Demà’, teatre fet a Barcelona

"Que es faci teatre així a casa nostra i no en fem prou cas és també cosa nostra"

La Sala Beckett acull fins diumenge, 8 de març, Demà, un espectacle sorprenent. No només perquè ens presenta un text ben travat, ben escrit i ben plantejat. Sinó per com ho fa. En un escenari nu, amb una escenografia cuidada i una posada en escena neta i que apel·la al lector. Amb quatre actors i actrius absolutament esplèndids i ben dirigits que aconsegueixen mantenir l’atenció de l’espectador en una trama circular amb informació difusa.

Demà explica una història d’amor. O no. O una història de por. O no. O una història de supervivència. De generositat, de control, de paranoia. D’un futur possible del qual sembla que siguem perillosament a prop. I així ens convida a jugar a viure l’experiència (fins al punt de fer-nos sentir ridículs) per adonar-nos de com de perillós és intentar sistematizar l’amor.

La dramaturga barcelonina Helena Tornero signa un text que reflexiona sobre els canvis socials i les relacions amoroses a partir d’aquests, i la companyia del Poble-sec La Virgueria ha decidit celebrar el seu desè aniversari a la Sala Beckett amb aquest text.

I potser és un orgull absurd, però que es faci teatre així a casa nostra i no en fem prou cas és també cosa nostra. Així que potser seria hora de fer un pensament, i acostar-se a la Sala Beckett, perquè quan la cultura ens remou, com és el cas, potser val la pena parar-hi esment.

Amb la col·laboració de:
Logotip de la llibreria La Carbonera Espai de Llibres

Nou comentari