Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La web del festival Grec, tombada per una allau de compra d’entrades
  • CA

El festival Grec de Barcelona posava a la venda aquest divendres les entrades per a l’edició especial d’aquest estiu i una allau de compradors ha tombat la pàgina. La pandèmia ha fet reduir els aforaments i els espectacles presencials, de forma que enguany només hi havia disponibles un terç dels tiquets habituals. I, a més a més, a preu molt rebaixat: tarifa única de 15 euros per a les obres adreçades al públic adult i de només 5 euros per a les activitats familiars. Els fidels del Grec han tingut por de quedar-se sense entrada i s’han accedit massivament a la web en el primer dia que sortien a la venda.

Fonts de l’Institut Municipal de Cultura de Barcelona, organitzador del festival, confirmen que la caiguda de la web aquest matí per una allau de visitants. Els servidors no tenien prou capacitat per a sostenir tant tràfic simultani. “Ja comença a funcionar millor i s’està treballant per ampliar la capacitat del servidor”, ha informat un portaveu de l’ICUB aquest migdia al TOT Barcelona.

“Avui la demanda de compra ha estat 7 vegades per sobre respecte de l’any passat. Això ha provocat que durant tot el dia tant sols es poguessin comprar entrades en alguns moments determinats i a les oficines del Tiquet Rambles, malgrat el reforç inicial i la millora que ja s’havia fet en el servidor aquest any per tal de fer front a l’habitual allau de demandes que se sol experimetar el primer dia que les entrades surten a la venda”, han afegit al vespre les mateixes fonts.

La web del festival Grec, col·lapsada en el primer dia d'entrades a la venda
La web del festival Grec, col·lapsada en el primer dia d’entrades a la venda

La web del festival adverteix clarament a la pàgina d’inici que hi ha un problema de capacitat de servidors. El TOT Barcelona ha pogut comprovar que en intentar adquirir una entrada, la web avisava que estava rebent massa peticions alhora i recomanava tornar-ho a intentar al cap d’una estona. Alguns usuaris no han rebut els comprovant de la compra però l’ICUB assegura que “un cop analitzat els motius, rebran en els propers dies una comunicació de Grec Festival per resoldre el problema” .

Entre el cartell presencial d’aquest any destaquen un espectacle de circ de la companyia Compagnie XY, concerts dels grups Manel, Els Amics dels Arts i Stay Homas i propostes internacionals com Peeping Tom.

El precedent de l’ajuda per a autònoms

La web municipal ja va viure una situació similar fa tres setmanes, quan una allau de sol·licitants va mantenir col·lapsada durant dos dies la tramitació d’ajudes per a autònoms. En aquest cas, la causa immediata també era la capacitat dels servidors, però la causa profunda era totalment off-line: l’Ajuntament va decidir atorgar els ajuts per estricte ordre de registre i fins a l’esgotament de la partida pressupostària de 5 milions d’euros. L’angoixa entre els potencials beneficiaris per no quedar-se sense va desbordar el portal de Barcelona Activa. Tot i que la web va funcionar amb extrema lentitud i constants errors, la insistència dels sol·licitants va fer que en dos dies s’assignés un quart de tot el pressupost disponible.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa