Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Tres llocs de Barcelona amb jocs d’aigua gratuïts
  • CA

Un terç dels barcelonins passa l’estiu a la ciutat, segons el darrer baròmetre municipal. Moltes famílies busquen activitats d’oci per la canalla que siguin refrescants en dies de molta calor com al juliol i agost, i si pot ser gratuïtes per minimitzar despeses.

Tres llocs de la capital catalana, un d’ells des d’aquest mateix mes, disposen d’uns senzills jocs d’aigua on les criatures poden jugar i saltar amb altres nens i nenes o fins i tot amb adults. Tot i que no arriben a tenir el nivell d’altres parcs amb activitats d’aigua, com l’impressionant Plaça Catalunya de Castellar del Vallès, són petits refugis a prop de casa que permeten passar una estona divertida i econòmica.

L’Ajuntament de Barcelona va anunciar que vol habilitar 14 àrees de jocs d’aigua arreu de la ciutat d’aquí a 2024, però de moment les primeres experiències són de format reduït i falta decidir la majoria d’emplaçaments futurs. Una primera experiència fallida al parc de Santiburcio a Sant Andreu –on famílies van denunciar afectacions gàstriques el 2018– ha alentit el desplegament d’aquesta línia d’actuació per extremar les precaucions.

Rieres d’Horta

L’última incorporació és una doble dutxa-cascada a parc de les Rieres d’Horta, a l’avinguda de l’Estatut. La novetat amplia els brolladors ja estrenats el 2013 com a joc d’aigua bàsic. Després d’un mes i mig d’obres, ja estan operatius els dos arcs dispersors d’aigua. L’associació de veïns del barri els havia proposat feia temps. S’accionen amb un polsador una mica separat, de forma que un adult pot accionar-lo sense haver-se de mullar necessàriament. L’edat mínima recomanada pels nens usuaris són 5 anys.

D’altra banda, la font annexa consta de 16 brolladors verticals al paviment, on els infants també poden refrescar-se i perseguir raigs. També expulsa aigua nebulitzada, que refresca l’ambient. De nit les fonts s’il·luminen amb diferents colors.

Jocs d’aigua pilot a Canyelles

La prova pilot del pla municipal per obrir jocs d’aigua és en un jardí interior de Canyelles, al costat del carrer de Juan Ramón Jiménez. Disposa dels mateixos brolladors aeris –tipus dutxa– que ha incorporat ara Horta. Funciona de juny a setembre de les 10h a les 13h i de les 17h a les 20h, amb aigua potable no recirculada i controls regulars per evitar ensurts com l’andreuenc. El paviment és antilliscant i un polsador una mica separat activa els raigs entre un i dos minuts.

Fonts d’aigua interactives del Parc del Tibidabo

No ve gaire de pas, excepte pels visitants del parc d’atraccions i els veïns de Vallvidrera, però el Tibidabo va ser pioner estrenant una àrea de fonts d’aigua interactiva el 2017. És d’accés lliure en l’horari d’obertura del parc i està situat al costat del Camí del Cel i l’Àrea Panoràmica, és a dir, abans de la porta d’entrada al recinte de pagament. Té efectes de llum, so i colors, paviment de pedra natural i uns 50 brolladors repartits per 300 m2. És obra de l’arquitecte Dani Freixas, que ja va dissenyar l’atracció Miramillars.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa