Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Immens regal sorpresa d’un fill als seus pares
  • CA

Regal immens als seus pares. L’artista i muralista Roc Blackblock ha realitzat un gran mural d’art urbà al barri de Sants de Barcelona per homenatjar el passat agrícola de la zona. Sants, la pagesia a les arrels és el títol de l’obra que ja es pot veure a la paret mitgera d’un edifici de la Riera Tena de la capital catalana. El treball reprodueix una foto familiar dels anys quaranta i té una extensió de 250 metres quadrats. Segons ha explicat el propi autor a través de les xarxes socials, es tracta d’un regal sorpresa que li han preparat els familiars d’una de les nenes que apareix a la foto que celebra 86 anys. La iniciativa forma part del projecte Murs de bitàcola que pretén explicar amb murals els episodis de la memòria popular i comunitària dels territoris.

Blackbloack va rebre l’encàrrec per realitzar el mural de la família propietària de l’edifici ara fa un any. Es tracta d’una família que sempre ha viscut al barri de Sants i que hi havia tingut una masia. “Volíem homenatjar la família però fent referència al passat pagès del barri”, ha explicat a l’Agència Catalana de Notícies (ACN).

“Quan vaig rebre la proposta em va encaixar molt bé amb les històries que vull explicar amb els murals”, ha concretat. El gran treball s’ha pintat primer amb una base de pintura plàstica d’un color i després pintant el disseny quadrat per quadrat. L’obra l’ha feta Roc Blackbloack acompanyada per un assistent al llarg 9 dies.

L’artista ha celebrat que el projecte hagi implicat a bona part del barri. Està previst que un futur s’afegeixi un codi qr que aporti informació sobre la fotografia i els orígens pagesos de Sants.

“Orgull”, diu el regidor del districte

“És un orgull veure estampat als murs dels nostres carrers el patrimoni immaterial de la memòria col·lectiva dels barris”, ha afirmat el regidor del districte de Sants-Montjuïc, Marc Serra.

També el Vall d’Hebron

L’Hospital Vall d’Hebron de Barcelona també ha fet un mural. En concret, al febrer va inaugurar aquest una obra de gairebé 40 metres de llarg per homenatjar les dones científiques. L’obra, titulada Pioneres, representa a nou dones científiques de la història i vol visibilitzar i reivindicar la presència femenina en l’àmbit de la recerca. Al projecte pacients i personal de l’hospital van donar les últimes pinzellades a la pintura, ajudats de l’autor, l’artista Mateo Lara.

Alguns dels rostres de dones científiques que apareixen al mural són els de la doctora de la Grècia antiga Metrodora o el de la premi Nobel de Medicina Margarita Salas. En total, l’obra representa vuit dones que han deixat la seva petjada en la història per diferents aportacions a la humanitat. I al seu costat, al novè lloc, hi ha una dona anònima que representa a totes les dones i nenes que es dediquen o es volen dedicar a la ciència avui en dia.

La inauguració va comptar amb la presència de la consellera d’Universitats, Gemma Geis, la secretària d’Atenció Sanitària del Departament de Salut, Meritxell Budó, el gerent de la Vall d’Hebron, el doctor Albert Salazar, la responsable del programa Women in Science, Anna Santamaria, la directora de la farmacèutica Amgen, Fina Lladós, i l’autor de l’obra, el pintor Mateo Lara.

Més notícies
Cues a l'exterior del Macba per celebrar la Nit dels Museus / ACN
El cap de setmana ideal a Barcelona: 14 i 15 de maig
Notícia: El cap de setmana ideal a Barcelona: 14 i 15 de maig
Comparteix
Què fer a Barcelona per gaudir del dissabte i diumenge al matí, tarda i nit
Pintades al passatge de la Pau, al barri Gòtic / Jordi Play
Les pintades menyspreen la Barcelona històrica
Notícia: Les pintades menyspreen la Barcelona històrica
Comparteix
La proliferació dels grafits al Gòtic s'acarnissa també amb patrimoni protegit de la ciutat
El refugi antiaeri de la Torre de la Sagrera / Ajuntament de Barcelona
La Sagrera recupera un refugi de la Guerra Civil per fer-lo visitable
Notícia: La Sagrera recupera un refugi de la Guerra Civil per fer-lo visitable
Comparteix
Es preveu que obri al públic al llarg de 2023, un cop que acabin les obres que costen 295.000 euros
Visitants al Born CCM/ ICUB
Torna la nit dels museus a Barcelona: visites i activitats gratis
Notícia: Torna la nit dels museus a Barcelona: visites i activitats gratis
Comparteix
Serà el 14 de maig al vespre i hi participen 74 equipaments de l'Àrea Metropolitana

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa