Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Feria de Abril torna al Fòrum després de dos anys en blanc per la Covid
  • CA

La Feria de Abril tornarà aquest mes al Fòrum, després de dos anys en què el gran aparador de les entitats andaluses a Catalunya no s’hagi organitzat a causa de la pandèmia. Les casetes, on es combinen actuacions musicals amb la gastronomia tradicional andalusa, s’instal·laran del 22 d’abril a l’1 de maig. Un cop aixecades les restriccions a causa de la Covid, la FECAC -la federació convocant del certamen- s’ha marcat la fita d’assolir un milió de visitants.

Amb la d’enguany s’assoleixen les 49 edicions de l’esdeveniment a Catalunya, que imita la Feria d’Abril autèntica, la de Sevilla. En el cas de Barcelona, el festival ocuparà de nou tot l’espai disponible al Parc del Fòrum, que es dividirà en tres àrees: una on hi haurà un centenar de casetes de les entitats, les zones de restauració i espais comercials; una altra on aniran 125 atraccions; i una tercera que unirà aquests dos punts.

Com és habitual, diferents partits polítics tindran les seves pròpies casetes. Aquest cop, el PSC, ERC, Cs i Vox disposaran d’una carpa pròpia. En anys anteriors, el PP, el PDeCAT i l’Assemblea Nacional també n’havien instal·lat.

L’encesa del pòrtic d’entrada al recinte i inauguració oficial de la fira serà el divendres 22 d’abril, a les nou del vespre, a la porta d’accés nord, davant de l’Edifici Blau. Amb aquesta són ja 16 edicions que s’han celebrat al Parc del Fòrum.

La fira es podrà visitar de 18.00 a 00.00 hores entre setmana, a excepció de divendres, que obrirà fins a les 03.00 hores, els dissabtes l’horari serà de 10.00 a 03.00 hores i els diumenges de 10.00 a 00.00 hores. Aquesta edició consolida el nombre de casetes assignades a les entitats associades i Fecac finança part dels costos del muntatge.

La FECAC ha destacat que, com a aposta per la cura del medi ambient i com en edicions anteriors, es faran servir exclusivament gots i vaixelles reutilitzables i es realitzarà un “gran esforç de responsabilitat” en el tractament de les escombraries i els residus, amb recollida selectiva i lavabos químics. També hi tornarà a haver un Punt Lila de l’Ajuntament de Sant Adrià i durant algunes hores les atraccions no emetran música ni sirenes per sensibilitzar sobre l’autisme, en el marc d’una col·laboració amb l’Associació Síndrome d’Asperger de Catalunya i la Federació Espectre Autista- Asperger de Catalunya. A més, i com a novetat, el col·lectiu LGTBI disposarà d’un estand informatiu.

Més notícies
Llibres infantils al centre d'emergències per atendre refugiats ucraïnesos / Ajuntament de Barcelona
Prop de 900 barcelonins s’ofereixen a acollir refugiats ucraïnesos
Notícia: Prop de 900 barcelonins s’ofereixen a acollir refugiats ucraïnesos
Comparteix
Obre un nou centre d'emergències de 24 hores per atendre les necessitats dels desplaçats
Torna el saló B-Travel, la gran cita barcelonina del turisme / Fira de Barcelona
La millor oferta turística torna al B-Travel 2022
Notícia: La millor oferta turística torna al B-Travel 2022
Comparteix
El saló de turisme d'experiències de Fira de Barcelona se celebra de l’1 al 3 d’abril a Montjuïc
La Mitja Marató de Barcelona tindrà lloc el 3 d’abril
Notícia: La Mitja Marató de Barcelona tindrà lloc el 3 d’abril
Comparteix
L'Ajuntament espera rebre 13.000 corredors, dels quals un 35% dones
82 infraccions detectades a centres comercials de Barcelona / Guàrdia Urbana
La policia troba drogues a perruqueries i centres d’estètica de Barcelona
Notícia: La policia troba drogues a perruqueries i centres d’estètica de Barcelona
Comparteix
Es detecten 82 infraccions detectades a centres comercials de Barcelona

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa