Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
ENQUESTA | Cal donar subvencions públiques a festivals de música privats?
  • CA

El Primavera Sound ha rebut gairebé 450.000 euros en subvencions i avals per valor d’1,8 milions durant els últims 12 mesos. En total, més de 2,2 milons d’euros de diner públic destinats a una empresa privada organitzadora del festival, que per altra banda, repta constantment l’Ajuntament sobre la seva continuïtat a la ciutat que el va veure néixer.

Un dels directors de l’esdeveniment, Gabi Ruiz, ha retret no haver ingressat cap subvenció municipal enguany, però el cert és que l’organització de l’espectacle musical ha continuat rebent fons públics, com ho demostren les xifres del ministeri d’Hisenda. Durant els darrers 12 mesos, el festival ha rebut tant avals de l’Estat per poder-se finançar pal·liant els efectes de la crisi pandèmica com, també, subvencions de la Generalitat i de l’Ajuntament.

Espectadors a l'edició del Primavera Sound 2022 / Guillem Roset / ACN
Espectadors a l’edició del Primavera Sound 2022 / Guillem Roset / ACN

Queixes de veïns i una denúncia

Sigui com sigui, el Primavera Sound s’ha convertit en un maldecap per als veïns de la zona del Fòrum, que asseguren que viuen un malson de soroll i brutícia. De fet, la plataforma veïnal Stop Concerts anuncia una demanda imminent contra la proliferació d’espectacles de masses al Fòrum. Per això us preguntem si l’Ajuntament, o qualsevol administració, han de subvencionar amb diners públics una activitat privada com és aquest festival de música, si a més, causa tantes molèsties i es confronta amb l’Ajuntament amenaçant-lo de marxar de Barcelona.

Per contra, si Barcelona perd un festival d’aquesta projecció internacional, marxa finalment de Barcelona, suposaria una pèrdua de projecció de la ciutat en els circuits de música, i també deixar de rebre milers de persones que venen a la ciutat per gaudir dels concerts del Primavera Sound vinduts de diferents països.

De fet, l’any passat no hi va haver festival a causa de les resitrccions i es va fer un cicle molt més reduït, les Nits del Fòrum, amb 26 concerts amb públic limitat i disseminats entre juliol i setembre. Un cicle que va ser compensat també amb diners públics de l’Ajuntament.

Polls

Més notícies
Espectadors davant d'un escenari del Primavera Sound / David Zorrakino / Europa Press
Demanda imminent contra el soroll i l’acumulació de concerts al Fòrum
Notícia: Demanda imminent contra el soroll i l’acumulació de concerts al Fòrum
Comparteix
Les aglomeracions i el soroll del Primavera Sound desborden les queixes més enllà del voltant del recinte
L'alcaldessa Ada Colau visita el recinte del Fòrum en la primera jornada del Primavera Sound / ACN
Colau sobre el Primavera Sound: “Barcelona no es pot comparar amb cap altra”
Notícia: Colau sobre el Primavera Sound: “Barcelona no es pot comparar amb cap altra”
Comparteix
L'alcaldessa de Barcelona referma l'aposta per mantenir el festival a la capital catalana
Cua d'entrada en la primera jornada del Primavera Sound de 2022 / Violeta Gumà / ACN
La plataforma anti Primavera Sound: “Tant de bo marxi de Barcelona”
Notícia: La plataforma anti Primavera Sound: “Tant de bo marxi de Barcelona”
Comparteix
Stop Concerts recull el malestar veïnal pel retorn del festival i tem que reapareguin les molèsties per soroll i botellots

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa