Els barcelonins estrenen la clariana de Glòries

El nou parc ha obert aquesta setmana només per fer activitats dirigides

El primer cap de setmana amb la clariana de Glòries oberta ha servit perquè moltes famílies del barri comencin a conquerir aquest nou pulmó verd de la ciutat que s’ha estrenat amb un any de retard i força restriccions. L’Ajuntament va anunciar a principis de setmana l’esperada obertura de la clariana, que de moment només és accessible per fer activitats dirigides com taitxí o jocs infantils.

Aquest diumenge al matí s’ha pogut veure moltes famílies a una activitat amb jocs infantils que s’organitza els dissabtes i diumenges de 10.00 a 13.00 hores. Al setembre s’iniciarà una segona fase amb la incorporació de més activitats i un servei de gandules per “consolidar un model de gestió i coproducció d’equipament a l’aire lliure”. 

Inauguració amb retard

En un principi, la clariana de Glòries s’hauria hagut d’inaugurar el juny del 2020, però una plaga d’insectes va obligar a endarrerir la seva obertura. Un cop solucionada, l’Ajuntament es va comprometre a obrir-la a finals del passat mes de març, però finalment no s’ha donat llum verda a la seva inauguració fins ara i amb força restriccions d’ús. Durant aquestes setmanes s’iniciaran contactes amb les entitats i escoles de l’entorn per incorporar més activitats al calendari.  

L’Ajuntament ha explicat que treballa per al foment, en aquest gran espai d’una hectàrea amb gespa, d’activitats gratuïtes i obertes a la ciutadania durant tot l’any. Al conjunt del parc, de 20.400 metres quadrats, també hi ha 400 arbres, més d’un quilòmetre de circuit esportiu, 175 seients per fomentar els espais d’estada i una zona de jocs infantils.

Comentaris

    Ricard 04/07/2021 8:00 pm
    Veure ciutadans trepitjant gespa en aquest cas potser no és prohibit, però a un que ha cuidat gespa l'imatge no li fa gens el pes.

Nou comentari