L’Ajuntament de Barcelona ha anunciat que ha obert la clariana de Glòries amb una prova pilot que durarà fins a finals d’agost. El consistori ha avançat que de moment només es permetran “activitats dirigides per a adults i altres per a infants en el marc de casals i activitats d’estiu”. Al setembre s’iniciarà una segona fase amb la incorporació de més activitats i un servei de gandules per “consolidar un model de gestió i coproducció d’equipament a l’aire lliure”.

En un principi, la clariana de Glòries s’hauria hagut d’inaugurar el juny del 2020, però una plaga d’insectes va obligar a endarrerir la seva obertura. Un cop solucionada, l’Ajuntament es va comprometre a obrir-la a finals del passat mes de març, però finalment no s’ha donat llum verda a la seva inauguració fins ara i amb força restriccions d’ús. Durant aquestes setmanes s’iniciaran contactes amb les entitats i escoles de l’entorn per incorporar més activitats al calendari. 

L’Ajuntament ha explicat que treballa per al foment, en aquest gran espai d’una hectàrea amb gespa, d’activitats gratuïtes i obertes a la ciutadania durant tot l’any. Al conjunt del parc, de 20.400 metres quadrats, també hi ha 400 arbres, més d’un quilòmetre de circuit esportiu, 175 seients per fomentar els espais d’estada i una zona de jocs infantils.

Comentaris

    MSR Juny 29, 2021 | 16:07
    Sobretot sobretot ecològic. Muntanya de gespa que es morirà de sed el primer estiu que no la reguin a dojo. I allò de fer un bosquet d'arbres de fulla perenna que dona ombre l'estiu i deixa que el sou escalfi a l'hivern ?

Nou comentari