Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Liceu veu en l’aliança amb l’Hermitage una “oportunitat”
  • CA

El director general del Liceu, Valentí Ovideo, ha confirmat aquest dilluns que la institució veu en el projecte del Museu de l’Hermitage al Port una “oportunitat” per intentar materialitzar la vella aspiració de guanyar un nou espai escènic. Tot i la recent denegació de l’Ajuntament de Barcelona a la darrera proposta dels seus impulsors, aquests van assegurar dissabte que continuen treballant amb el Port de Barcelona i el Liceu per presentar al consistori una alternativa per “avançar en una aliança entres les dues entitats”.

Al respecte, Oviedo ha matisat que encara cal veure si “la possibilitat d’encaix existeix” i ha insistit que el Liceu “sempre juga a favor del que la ciutat vol” i “lògicament, de l’Ajuntament”, ha afegit. Valentí Oviedo ha puntualitzat que les converses es troben en una fase inicial (“tot just s’han iniciat”, ha dit) on s’estaria valorant les possibilitats d’encaix entre totes dues institucions. “Els projectes que solen ser sòlids requereixen el seu temps”, ha demanat el director general del Liceu.

Oviedo ha assegurat que hi veu una “oportunitat”, però també ha puntualitzat que ho vol fer “de la mà de la ciutat”. “El Liceu sempre juga a favor de la ciutat, del que la ciutat vol. Si pot ser en aquest espai, hi treballarem a fons, i si ha de ser en un altre, doncs també a treballar-hi a fons”, ha dit el responsable de la institució deixant la porta oberta altres escenaris d’ampliació que no passin per aquest projecte a la nova bocana del Port de Barcelona i lligat al Museu Hermitage.

L’Ajuntament obre la porta a més usos

En paral·lel, el tinent d’alcaldia de Cultura, Joan Subirats, ha assegurat que el Liceu, l’Hermitage i l’European Urban Tech són “un conjunt de peces” per l’espai de la Nova Bocana. Subirats considera que després de la denegació municipal del projecte del Port de Barcelona s’ha obert una “nova etapa”. “Hem de seguir parlant amb el Port per veure quines possibilitats hi ha i com ho combinem amb el Liceu o altres alternatives en els espais que sigui”, ha dit el tinent d’alcalde.

Així doncs, s’obre la possibilitat que la proposta d’un centre dedicat a la transformació tecnològica i ecològica, tal com va transcendir fa uns dies, també hi tingui cabuda. El responsable municipal ha descartat que el cas acabi als tribunals. Mentre que la presidenta del Port de Barcelona, Mercè Conesa, assegurava fa uns dies que treballen amb el Liceu i l’Hermitage en la presentació d’un nou projecte en poques setmanes, Subirats ha demanat “treballar amb una mica més de calma”, ja que considera que cal “no improvisar”.

“Cal veure si a mesura que anem afegint capes podem fer jugar altres parts del Port en perspectiva d’usos”, ha afirmat Subirats. Així mateix, ha assegurat que els promotors del projecte de l’Hermiatge no mantenen “una posició tancada”, de manera que es pot trobar “una alternativa viable”.

La negativa municipal al conveni que proposava el Port, i que va aprovar unilateralment fa una setmana, va obrir una crisi interna al govern d’Ada Colau i Jaume Collboni. En una reunió a porta tancada, els comuns van votar a favor de la denegació de la concessió i els socialistes es van abstenir. De portes enfora, comuns i socialistes sí que coincideixen en obrir una nova etapa amb el Port i tots els actors interessats per fer un projecte “nou”, de caràcter “integral” i amb un nou plantejament. L’Ajuntament també ha desestimat les al·legacions del Port als informes fets anteriorment per encàrrec de l’Ajuntament i que desaconsellaven situar el museu a la nova bocana.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa