El govern Colau promet un pla per “revitalitzar” el Castell de Montjuïc

El tinent d’alcaldia Joan Subirats accepta la petició de l’oposició per donar impuls a la fortalesa

El govern d’Ada Colau ha acceptat la petició unànime de l’oposició de donar un nou impuls al Castell de Montjuïc amb un pla específic, que determini els usos que tindrà i un calendari d’inversions. El tinent d’alcaldia de Cultura, Joan Subirats (BComú), ha assumit a la comissió de Drets Socials d’aquest dilluns que la fortalesa necessita una visió “més estratègica” tot i que ja aculli moltes activitats al llarg de l’any, en resposta a una moció del PP.

Subirats ha recordat que des del 2007, quan es va dissoldre el museu militar que hi havia al castell i va iniciar-se el traspàs de la gestió a la ciutat, l’Ajuntament ha anunciat diversos projectes de futur per al castell que no s’han acabat de consolidar. No obstant, s’han fet intervencions de conservació arquitectònica, que segons el tinent superen els 16 milions d’euros en els darrers sis anys. “Òbviament l’abast i la deixadesa prèvia fa que no sigui suficient”, ha admès.

Malgrat la falta de projecte a llarg termini, el volum de visitants del castell es manté estable al voltant del milió anual de persones. Subirats ha volgut subratllar que els usos de temporada –com els actes de la Mercè o els concerts d’estiu– reben molta afluència de públic. “Ara ja té un nivell d’ús significatiu, però és veritat que falta treballar més quin és el sentit del castell en el marc del Pla Director de la muntanya de Montjuïc”, ha al·legat. 

En aquest pla, ha recordat, preveia “un centre d’interpretació al castell en la fase 2021-2024” que no s’ha arribat a desenvolupar. Així, Subirats ha estès la mà a l’oposició per debatre un full de ruta amb les regidores de Memòria Històrica i Sants-Montjuïc.

Més informació

Nou comentari