Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Circ Rogelio Rivel té nova carpa a Nou Barris

El circ Rogelio Rivel, al districte de Nou Barris, té des d’aquest cap de setmana nova carpa, situada a la carretera Alta al barri de les Roquetes. Ha estat finançada per l’Ajuntament, que ha aportat al projecte 250.0000 euros, que suposa el 83,79% del cost, mentre que la diferència l’assumeix l’Associació Rogelio Rivel que gestiona el centre, que són 48.364 euros, quantitat que representa el 16,21% del finançament.

“El deteriorament de la carpa al llarg dels anys havia derivat en la necessitat imminent d’una substitució de l’envelat de la carpa, de manera que per poder continuar amb el desenvolupament de la seva activitat com a centre de creació i entrenament de tècniques, així com per impartir el nou Cicle Formatiu de Grau Superior i altres activitats de formació professional, s’havia fet necessària l’adquisició de la nova carpa”, ha explicat l’Ajuntament, a través d’un comunicat.

L’espai és l’únic centre de tot el territori espanyol que ofereix aquesta formació reglada i homologada en l’àmbit europeu, sent una titulació pròpia a Catalunya. En aquest sentit, “ha estat de gran importància per al districte de Nou Barris poder donar suport al projecte que, per la seva naturalesa, no podria dur-se a terme en un local o edifici, donada la singularitat de la disciplina impartida”, ha dit el consistori.

Una carpa més resistent i adequada

La nova carpa incorpora millores infraestructurals per l’aprenentatge de les tècniques circenses. El més destacable del projecte de substitució és que s’ha adquirit una carpa resistent, estable, fixe i robusta que permet cobrir gran part de les necessitats infraestructurals del centre pel que fa a la seguretat, usabilitat, perdurabilitat i ecosostenibilitat. A més, està dissenyada de tal manera que, tot i continuar mantenint l’esperit i morfologia d’una carpa de circ tradicional, ara té unes parets de panell sandwich que la fan molt més resistent i adequada al seu ús.

Centre de formació

El Circ Rogelio Rivel treballa en la formació i la recerca en les arts del circ, tenint alhora programes específics destinats a la creació i a la difusió. El projecte principal és la formació preparatòria i professional –on es formen els futurs artistes- la recerca i la creació. Igualment, es destina un espai important a la formació lúdica i a la formació continuada de professionals (tallers regulars, màsters, classe, intensius, tallers exteriors, circ familiar, etc.).

Més notícies
El director de circ i pallasso Lluís Raluy / Circ Raluy Legacy

Mor Lluís Raluy, patriarca de la gran saga del circ català

Notícia: Mor Lluís Raluy, patriarca de la gran saga del circ català
Comparteix
Conegut com el pallasso de la cara blanca, era l'ànima de la nissaga que va forjar amb el seu germà Carlos
Lluís Raluy, maquillat i vestit de pallasso / Circ Raluy Legacy

Les mil aventures del pallasso que va dur el circ on mai no havia arribat

Notícia: Les mil aventures del pallasso que va dur el circ on mai no havia arribat
Comparteix
Lluís Raluy, mort aquesta setmana, va escampar la benaurança del seu art pels racons més oblidats del planeta sense témer a cops d’estat, revolucions i ciclons
Sotrac estará disponible del 18 de desembre al 23 de gener de 2022 a les 19h a l’Ateneu Popular 9 Barris MARTA GARCIA

Un circ diferent per reflexionar

Notícia: Un circ diferent per reflexionar
Comparteix
Sotrac estarà en cartell fins al 23 de gener de 2022 i a les 19h a l’Ateneu Popular 9 Barris
El teatre circ Olympia de Barcelona WIKIPEDIA

Circs i parcs d’atraccions d’una Barcelona desapareguda

Notícia: Circs i parcs d’atraccions d’una Barcelona desapareguda
Comparteix
Coneix quatre icones extintes que han configurat la identitat barcelonina

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa