El circ i l’humor arriben junts a l’Ateneu Popular 9 Barris (carrer de Portlligat, 11) en l’essència del Circ d’hivern. Sotrac és el nom de l’obra i en Raül Garcia, membre de la companyia, dirigeix l’espectacle. Es tracta d’una revisió irònica de l’ús que la societat fa de les noves tecnologies. També és una representació del distanciament social que pateixen els membres de la societat.

Els personatges principals reflecteixen problemes quotidians que poden sofrir els membres de la societat. D’aquesta manera, amb l’humor i algunes acrobàcies, l’espectador podrà reflexionar sobre alguns comportaments dels quals de vegades no som conscients. La crítica és en l’àmbit individual però també col·lectiva. És important diferenciar com es comporten les persones quan estan soles o quan estan en grup.

L’obra estimula el cervell del públic i fa que reflexioni com les persones aprofitem el temps de la nostra vida. Com aprofitem el temps? Com gaudim de la vida? Passem el temps suficient amb els nostres familiars? Com hi fem front a la mort? Aquestes són algunes de les preguntes que durant l’obra l’espectador comença a qüestionar-se.

En l’obra es veu una clara crítica a les plataformes digitals. Des que van aparèixer en el nostre món es va produir un canvi total en la vida de les persones. El treball, l’educació o la forma de relacionar-nos és diferent d’ençà que les persones fan ús de les plataformes digitals. Durant l’espectacle veiem imatges que ens ajuden a reflexionar en quina mida afecten de manera negativa a la nostra vida. D’aquesta manera, les persones poden ser més conscients d’allò que no havien notat.

Raül Garcia, el director de Sotrac, celebra l’estrena del Circ d’hivern amb més presència catalana i d’artistes vinculats a la ciutat i al projecte de l’Ateneu. Els protagonistes són 5 artistes vinculats la dansa, el cant i l’actuació. L’espectador podrà veure sobre l’escenari clown, cèrcol aeri, trapezi, perxa xinesa i dansa.

En l’escenografia utilitzen elements clau que mouen per tot l’escenari creant un espectacle visual d’admirar. A més, els artistes aconsegueixen que l’escenari sigui ple en tot moment gràcies als vestits o les acrobàcies.

Els artistes Sarah Anglada, Matias Plaul, Lara Renard, Mariano Rocco i la Maria Solà esperen al públic en l’Ateneu Popular 9 Barris. Durant setanta minuts el públic s’emergirà en un món especial amb moltes sorpreses per reflexionar sobre el seu dia a dia.

.

.

Aquest article forma part del projecte Difusió de les arts escèniques als barris, amb el que el TOT Barcelona vol donar visibilitat a les activitats dels centres culturals de proximitat de la ciutat i promoure el talent periodístic emergent. Aquesta iniciativa ha estat seleccionada en la convocatòria ordinària de subvencions per a dur a terme projectes, activitats i serveis de districte i de ciutat per a l’any 2021.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa