Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Cavalcada de Reis 2022 a Barcelona: la veus segura?

graph –>

La Cavalcada de Reis 2022 a Barcelona inclou diverses novetats importants. L’organització ha anunciat canvis per fer la desfilada de Melcior, Gaspar i Baltasar m´és segura, després de les indicacions de Salut sobre com han de ser les cavalcades per minimitzar el risc de contagi. Així, els Reis d’Orient no llançaran ni caramels ni tindran benvinguda popular al port aquest any.

Malgrat tot, la Cavalcada de Reis és l’espectacle al carrer més gran i costós que s’organitza a Barcelona. El pressupost d’aquesta edició és de 850.000 euros. Per arribar-hi, es recomana utilitzar el transport públic. També cal tenir en compte la meteorologia: una baixada de temperatures farà passar fred als qui no assisteixin a la rua prou abrigats.

Aquest 2022 Ses Majestats els Reis d’Orient tornen als carrers, a diferència de 2021 quan van oferir només un espectacle estàtic i sense públic. Arribaran a Barcelona per mar a bord del paleibot Santa Eulàlia, com cada any, a les 16 hores. En canvi, no hi haurà cap multitud que els aclami al Moll de la Fusta. Només els rebra, en nom de la ciutat, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que els lliurarà el pa, la sal i les claus màgiques que obren totes les cases dels infants barcelonins. Es podrà seguir en directe a través de les xarxes socials municipals i del web de Barcelona Cultura.

El seguici reial travessarà Barcelona en un recorregut de 5 kilòmetres pel centre de la ciutat, que començarà a les 18:15 hores. L’itinerari començarà a l’avinguda del Marquès de l’Argentera –davant l’Estació de França–, enfilarà Via Laietana fins a Urquinaona, passarà per les places Catalunya i Universitat i finalment recorrerà el carrer Sepúlveda fins a l’avinguda Reina Maria Cristina, on s’acabarà a les 21:10 hores. Unes 800 persones formen part de la comitiva 2022 de Melcior, Gaspar i Baltasar, moltes menys de les 1.300 d’altres anys.

A diferència del que marca la tradició, les carrosses no llançaran caramels al públic. Així, nens i nenes no podran gaudir de l’esbojarrada recollida de dolços a la vorera o caçats a l’aire. El consistori barceloní ho ha justificat com una mesura per evitar que el públic es baixi la mascareta i s’amuntegui massa. Demana, a més, que les famílies assistents es mantinguin juntes, respectant cada una el seu grup bombolla i sense barrejar-se amb altres persones amb qui no es conviu habitualment.

Pots votar a l’enquesta aquí

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa