Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
TMB recomana el metro per anar a veure els Reis d’Orient
  • CA

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) recomana fer servir el metro per anar a veure els Reis d’Orient, durant la cavalcada d’aquest dimecres. “Serà el transport idoni per facilitar la mobilitat”, assegura l’autoritat, que oferirà servei fins a les 2 hores de la matinada, tenint en compte que el dia 5 de gener és vigília de festa. Es desaconsella l’ús del vehicle privat, així com del bus i el taxi, ja que amb els actes de benvinguda de Ses Majestats es restringirà el trànsit i hi haurà afectacions en el recorregut de la gran majoria de línies d’autobús, que seran limitades o desviades entre les 16 i les 21.30 hores, aproximadament.

A diferència de l’any passat, aquest any la cavalcada serà en moviment i començarà el seu recorregut a les 18.15 hores pel passeig de Circumval·lació. Abans, però, s’espera que els Reis desembarquin a Barcelona cap a les 16 hores. La rebuda es podrà seguir a través de la web de Barcelona Cultura i les xarxes socials de l’Ajuntament. D’aquesta forma, el rei blanc, Melcior, el rei ros, Gaspar, i el rei negre, Baltasar, passejaran amb les seves carrosses per diferents carrers de la ciutat, acompanyats de tot el seu seguici. En el context de la pandèmia, l’ús de la mascareta és obligatori en tot moment. També es demana a la ciutadania que s’agrupi per grups bombolla i que mantinguin la màxima distància possible entre cada grup.

La comitiva arrencarà a l’avinguda del Marquès de l’Argentera i, entre altres vies, creuaran la Via Laietana, la plaça Urquinaona, la plaça Catalunya, la plaça Universitat i la plaça Espanya. L’itinerari acabarà cap a les 21.10 hores, a l’avinguda de la Reina Maria Cristina.

Els Reis d’Orient desembarcaran sense públic i no llançaran caramels. Aquesta és una de les novetats d’enguany. L’Ajuntament justifica que no es reparteixin caramels aquest cop per evitar que els espectadors s’abaixin la mascareta mentre el seguici reial travessa Barcelona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa