Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona prepara l’homenatge a l’enyorat Carlos Ruiz Zafón
  • CA

Barcelona homenatjarà l’escriptor Carlos Ruiz Zafón en un acte dijous que ve al Saló de Cent de l’Ajuntament. El consistori ha informat que serà un “tribut de la ciutat a un dels seus escriptors més estimats, que amb les seves obres ha contribuït de manera destacada a la projecció de Barcelona en el món, coincidint amb el primer aniversari de la seva mort.

En l’acte hi participaran l’alcaldessa de Barcelona, ​​Ada Colau, el president de el Grup Planeta, Josep Creuheras, i la vídua de l’escriptor, Mari Carmen Bellver, han informat aquest divendres l’Institut de Cultura de Barcelona (Icub) i el Grup Planeta. En l’homenatge intervindran els periodistes Josep Cuní, Sergi Dòria i Sergio Vila-Sanjuán, l’escriptor Eduardo Mendoza, l’agent literària Antonia Kerrigan i l’editor Emili Rosales, que recordaran la figura i l’obra de l’autor barceloní.

Durant l’acte sonaran algunes de les composicions musicals creades i interpretades per Ruiz Zafón i es projectaran dues peces audiovisuals: un recorregut per la Barcelona literària que va immortalitzar en els seus llibres i una selecció de testimonis d’alguns dels seus autors.

Zafón, que va morir a Los Angeles el 19 de juny de 2020, és un dels autors més reconeguts del panorama internacional i un dels escriptors en espanyol més llegit a tot el món després de Cervantes, i les seves obres s’han traduït a més de 50 idiomes. És autor d’obres com L’ombra del vent, primera obra de la saga del Cementiri dels Llibres Oblidats, que inclou El joc l’àngel, El presoner del cel i El laberint dels esperits, però també de Marina i de la Trilogia de la boira, que conté El príncep de la boira, El Palau de la mitjanit i Les llums de setembre.

Més notícies
L'escriptor Carlos Ruiz Zafón / ACN
Els contes pòstums de Ruiz Zafón, una nova mirada a la Barcelona de ‘L’Ombra del Vent’
Notícia: Els contes pòstums de Ruiz Zafón, una nova mirada a la Barcelona de ‘L’Ombra del Vent’
Comparteix
Columna publica el llibre de relats 'La Ciutat de Vapor', que recupera personatges i escenaris de la tetralogia 'El Cementiri dels llibres oblidats'
El dramaturg Josep Maria Benet i Jornet en l'homenatge que va rebre al TNC al juny del 2015 / ACN
Dard de la filla de Benet i Jornet a Colau per ignorar el seu pare
Notícia: Dard de la filla de Benet i Jornet a Colau per ignorar el seu pare
Comparteix
Li reclama un homenatge com ha fet amb altres autors barcelonins

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa