Barcelona prepara l’homenatge a l’enyorat Carlos Ruiz Zafón

L'Ajuntament retrà tribut el pròxim dijous a l'autor de 'L'ombra del vent', mort fa un any

Barcelona homenatjarà l’escriptor Carlos Ruiz Zafón en un acte dijous que ve al Saló de Cent de l’Ajuntament. El consistori ha informat que serà un “tribut de la ciutat a un dels seus escriptors més estimats, que amb les seves obres ha contribuït de manera destacada a la projecció de Barcelona en el món, coincidint amb el primer aniversari de la seva mort.

En l’acte hi participaran l’alcaldessa de Barcelona, ​​Ada Colau, el president de el Grup Planeta, Josep Creuheras, i la vídua de l’escriptor, Mari Carmen Bellver, han informat aquest divendres l’Institut de Cultura de Barcelona (Icub) i el Grup Planeta. En l’homenatge intervindran els periodistes Josep Cuní, Sergi Dòria i Sergio Vila-Sanjuán, l’escriptor Eduardo Mendoza, l’agent literària Antonia Kerrigan i l’editor Emili Rosales, que recordaran la figura i l’obra de l’autor barceloní.

Durant l’acte sonaran algunes de les composicions musicals creades i interpretades per Ruiz Zafón i es projectaran dues peces audiovisuals: un recorregut per la Barcelona literària que va immortalitzar en els seus llibres i una selecció de testimonis d’alguns dels seus autors.

Zafón, que va morir a Los Angeles el 19 de juny de 2020, és un dels autors més reconeguts del panorama internacional i un dels escriptors en espanyol més llegit a tot el món després de Cervantes, i les seves obres s’han traduït a més de 50 idiomes. És autor d’obres com L’ombra del vent, primera obra de la saga del Cementiri dels Llibres Oblidats, que inclou El joc l’àngel, El presoner del cel i El laberint dels esperits, però també de Marina i de la Trilogia de la boira, que conté El príncep de la boira, El Palau de la mitjanit i Les llums de setembre.

Més informació

Nou comentari