Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Dard de la filla de Benet i Jornet a Colau per ignorar el seu pare
  • CA

Carlota Benet, filla de Josep Maria Benet i Jornet, ha llançat un dard a l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, per reclamar-li un homenatge per al seu pare, que va morir el passat 4 d’abril a causa de complicacions relacionades amb la Covid-19. El dramaturg i guionista, que patia alzheimer des del 2015, és una de les figures més rellevants del teatre català contemporani

“Ara que has homenatjat dos novel·listes ‘catalans en llengua castellana’, a veure si trobes un moment per un autor català en llengua catalana com el meu pare Josep Maria Benet i Jornet”, li va etzibar a l’alcaldessa dilluns al vespre. “Per cert, moltes de les seves obres són cants d’amor a Barcelona”.

La filla de Benet i Jornet es referia a la decisió de l’Ajuntament de Barcelona de retre homenatge a Carlos Ruiz Zafón i Juan Marsé, tots dos també morts aquest 2020, a proposta del grup municipal de Cs. El tinent d’alcaldia de Cultura, Joan Subirats, va explicar a la Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports del consistori que els tècnics municipals estan en converses amb l’entorn dels dos escriptors per fer-los un homenatge de ciutat. En una piulada, Subirats ha lamentat la polèmica i ha assegurat que faran “el que calgui per reconèixer la feina” de Benet i Jornet.

Aquest matí, Carlota Benet ha publicat un altre escrit matisant les seves crítiques i ha assegurat que es tractava d’un “comentari un mica irònic però no especialment crític”. També ha negat que fos una petició per fer un homenatge al seu pare perquè considera que “se li van donar molts premis en vida i que la gent li va fer arribar el seu escalf en nombroses ocasions”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa