Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament es defensa de les queixes pel pla al solar de la Prosperitat

L’Ajuntament de Barcelona es defensa de les queixes del moviment veïnal per la proposta que ha presentat per reconvertir el solar que ocupava la fàbrica Ideal Plástica Flor, del barri de la Prosperitat. Davant dels retrets pel retard del projecte i perquè no s’atenguin les peticions d’un procés participatiu efectuat, el regidor del districte de Nou Barris, Xavier Marcé, ha defensat el projecte de l’Ajuntament, que preveu instal·lar-hi un gran auditori-teatre.

Marcé ha posat en valor que s’hagi agilitzat aquest procés que estava encallat i que s’hagi concebut com un equipament polivalent, que cerca contribuir a la “descentralització cultural” de la ciutat, ha afirmat. En canvi, la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona sosté que el pla del consistori “no respecten els acords amb el barri, resultat de un procés participatiu que ha durat com a mínim cinc anys”. Els veïns recriminen que, segons ells, el projecte proposat dóna més espai a l’auditori i el resta a altres equipaments -com un gimnàs i sales d’assaig musical-, i que posa en dubte la capacitat que tindrà el teixit veïnal d’incidir en el funcionament i la gestió.

Marcé ha argumentat que en tractar-se d’un centre concebut de forma polivalent “no només no s’han perdut espais, sinó que s’han guanyat metres”. Ha especificat que encara no és el moment de concretar certs usos de l’equipament -com si tindrà sales d’assaig musical- perquè això és una cosa que s’ha de definir en el projecte executiu, que preveu que estigui llest el setembre del 2023.

Pel que fa a la participació veïnal en la gestió de l’espai, el regidor ha dit que buscaran “mecanismes de gestió comunitària”. Tot i així, ha matisat que encara no es pot pressuposar el model concret perquè el projecte està a la seva primera fase i depèn de factors com el pressupost que requereixi i de l’Institut de Cultura de Barcelona. “El que volíem a la primera fase era definir tres elements encallats: a quina part de la plaça va, on van els aparcaments i assegurar que es pot fer de forma complementària”, ha afegit.

Més notícies
Comerços al centre de Barcelona, el Nadal passat / Jordi Play

Salvat l’acord perquè el comerços turístics obrin més festius

Notícia: Salvat l’acord perquè el comerços turístics obrin més festius
Comparteix
Les patronals i UGT signen el conveni després que discrepàncies d'última hora hagin fet suspendre l'acte en què s'anava a escenificar l'entesa
Notícia: Salvat l’acord perquè el comerços turístics obrin més festius - Mobile
El nous models del trens de la L1 i la L3 del metro, a la fàbrica d'Alstom a Santa Perpètua de Mogoda / Albert Segura / ACN

El metro retirarà els trens amb amiant entre el maig i l’estiu de 2023

Notícia: El metro retirarà els trens amb amiant entre el maig i l’estiu de 2023
Comparteix
TMB incorporarà 50 combois de forma esgraonada per renovar la flota de la L1 i la L3
Notícia: El metro retirarà els trens amb amiant entre el maig i l’estiu de 2023 - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa