Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La premsa francesa dispara contra Valls per manifestar-se amb Vox
  • CA

La premsa francesa li està fent pagar car a l’ex-primer ministre gal i ara alcaldable barceloní, Manuel Valls, que vagi diumenge a manifestar-se a Madrid al costat del partit ultra Vox. Titulars de múltiples mitjans de comunicació, de línia editorial diversa, critiquen amb perspectiva unànime que Valls participi en la protesta contra el govern de Pedro Sánchez en la que també hi haurà l’extrema dreta espanyola juntament amb PP i Cs. A França, Manuel Valls s’havia significat com un defensor del cordó sanitari a l’ultradretana Marine Le Pen, però a Espanya associar-se amb Ciutadans l’ha abocat a una complicitat indirecta amb Vox pels gestos de proximitat del partit d’Albert Rivera.

Després d’haver-lo criticat molt durament pel pacte de Cs i PP amb els ultres a Andalusia, la premsa francesa li retreu ara l’assistència a la marxa. A més de la presència de Vox, els periodistes gals li recorden a Valls que ell formava part del Partit Socialista francès i que ara s’estarà manifestant contra el govern socialista de Pedro Sánchez. Aquest dissabte al matí l’assistència de l’expolític francès a la manifestació era trending topic a les xarxes socials del país veí. 

També la ràdio més escoltada de França, RTL, li tira en cara que assisteixi a la protesta madrilenya: “Manuel Valls es manifestarà “sense complexos” amb l’extrema dreta”. I fins i tot Equinox, la ràdio francòfona de Barcelona que va entrevistar Valls fa poc, veu la seva presència a Madrid de la mateixa manera: “Manuel Valls es manifesta amb el dret i extrema dreta de derrocar el govern”. L’agregador France Politique, especialitzat en política francesa, també ho té clar: “Manuel Valls es manifestarà amb “l’extrema dreta” contra el primer ministre socialista”.

Valls s’enfada amb els titulars francesos

L’alcaldable “independent” de Ciutadans no ha encaixat bé les crítiques a l’altre costat de la frontera i ha replicat per Twitter als diaris L’Express i Le Parisien. És habitual que Valls respongui en francès a la premsa gala –que l’ha crucificat per fer el salt a la política espanyola– i que de tant en tant s’adreci al seu antic electorat. “Mala fe, caricatura i desinformació… Demà desenes de milers d’espanyols, d’esquerra a dreta, es manifestaran a la convocatòria de partits constitucionalistes amb la Constitució i la unitat d’Espanya. I jo també!”, li ha etzibat a L’Express. Una mica més suau ha estat amb el rotatiu parisenc: “Quina mala fe! Estic en contra de qualsevol aliança amb els separatistes o els populistes de dreta i esquerra”.

Així mateix ha criticat el neutre tuit que havia fet al matí el veterà periodista –i excorresponsal a París– Rafael Jorba, que havia compartit simplement tres titulars francesos. “Sempre igual, o ets fatxa o ets independentista”, s’ha queixat en castellà. “Els mateixos arguments absurds que s’escoltaven sobre la manifestació del 8 d’octubre de 2017 a Barcelona”, ha afegit. L’advocada i dirigent d’Units per Avançar, Eva Parera, que sona a les travesses per ocupar el número 2 de la llista de Valls, també ha sortit en defensa de l’ex-primer ministre amb una piulada en francès: “La demagògia no és compatible amb la informació. Tots els mitjans de comunicació han d’aplicar aquest principi”.

Més notícies
Collboni: “Valls es manifestarà amb Vox i la Falange contra el diàleg”
Notícia: Collboni: “Valls es manifestarà amb Vox i la Falange contra el diàleg”
Comparteix
L'alcaldable del PSC adverteix que l'ex primer ministre francès "relega Barcelona a l'Espanya ultra" amb la decisió d'anar a la manifestació de diumenge a Madrid
Maragall acusa Valls de ser “el cavall de Troia de l’extrema dreta a Barcelona”
Notícia: Maragall acusa Valls de ser “el cavall de Troia de l’extrema dreta a Barcelona”
Comparteix
L'alcaldable d'ERC replica a l'anunci del candidat de Cs que anirà a la manifestació contra Pedro Sánchez pel diàleg amb Catalunya
Valls i Bou assistiran a la manifestació de Madrid contra Pedro Sánchez pel diàleg amb Catalunya
Notícia: Valls i Bou assistiran a la manifestació de Madrid contra Pedro Sánchez pel diàleg amb Catalunya
Comparteix
Els candidats de Ciutadans i PP s'uneixen a la concentració convocada pels dos partits i Vox
Arrimadas no es mulla sobre si Valls hauria de pactar amb Vox a Barcelona
Notícia: Arrimadas no es mulla sobre si Valls hauria de pactar amb Vox a Barcelona
Comparteix
La líder de Cs a Catalunya diu que "no es pot donar res per fet"

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa