Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El ple de l’Ajuntament critica a la Generalitat la “mala gestió” de l’FP

El ple de l’Ajuntament ha votat a favor de de la proposició del PSC que denuncia la mala gestió que s’ha fet en la planificació de la Formació Professional (FP). Tots els grups amb representació parlamentaria s’han unit per votar a favor, llevat d’ERC i Junts, que han votat en contra. Entre altres coses, el text demana una millora del procés de matriculació i especifica que calen recursos per garantir un “ràpid i eficaç” desplegament de la Llei de l’FP.

El primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, ha defensat la proposta al·legant que el Departament d’Educació “no es pren seriosament” l’FP i demana des de l’Ajuntament que treballi per resoldre el “buit” entre oferta i demanda. La regidora d’ERC, Gemma Sendra, ha reconegut que hi ha coses a millorar, però ha posat en valor la feina feta. L’actual líder de Junts al consistori, Neus Munté, ha criticat el regidor socialista per difondre dades amb ús “erroni o malintencionat”.

Reconeixement a González i Conesa

D’altra banda, el ple també ha reconegut institucionalment la feina de González i Conesa per destapar, en el seu moment, les irregularitats amb els pisos turístics de Ciutat Vella quan governaven els socialistes. La proposta de Comuns i ERC ha trobat el suport de Junts i Ciutadans, mentre que PP, Valents i PSC s’han abstingut.

Més enllà del reconeixement, l’Ajuntament ha confirmat que rescabalarà l’exregidora i la funcionaria, tot i que no ha concretat de quina manera ho farà. D’altra banda, el PSC ha assegurat que “voldríem votar a favor, però no entenem que l’Ajuntament hagi de rescabalar perjudicis patrimonials a les alertadores.” Ada Colau, per la seva banda, ha respost que cal “reconèxier la funció de les alertadores, que se les restitueixi i admetre que les administracions han de fer molt més del que s’ha fet fins ara. Han anat massa lentes.”

Denegat l’enderrocament de Can Vies

Per la seva banda, el Ple ha fet caure la proposta de Valents d’enderrocar Can Vies. Barcelona en Comú han acusat la líder de Valents, Eva Parera, de provocar i ha defensat que “fa molts anys que no hi ha cap conflicte veïnal amb Can Vies”. En la mateixa línia ha anat el principal soci dels comuns, que tot i reconèixer que cal una reflexió, ha deixat clar que no serà “amb grups que tiren benzina.”

El ple també ha denegat una proposta de Ciutadans per elaborar un “pla integral de seguretat i convivència ciutadana”, amb un nou model de la Guàrdia Urbana. Només la dreta ha votat a favor d’aquesta proposta. Els dos partits del govern han lamentat un “nou intent de repetir el mantra que Barcelona és una ciutat insegura” i el partit líder de l’oposició, ERC, també se n’ha desmarcat assegurant que “darrera de la proposta s’amaga una ideologia concreta, preocupant i populista”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa