Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El PSC s’absenta de l’acte de reconeixement a l’exregidora Itziar González
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona ha iniciat un expedient d’ofici per poder rescabalar l’exregidora Itziar González i la tècnica municipal Lourdes Conesa per haver destapat les irregularitats amb les llicències dels pisos turístics de Ciutat Vella. Així ho ha anunciat aquest divendres l’alcaldessa Ada Colau en un acte de reconeixement previ a la celebració del Ple municipal que no ha comptat amb la participació del grup del PSC, formació a la qual va estar vinculada González sota el mandat de l’exalcalde Jordi Hereu.

Colau ha comparegut des del Saló de Cent acompanyada de l’exregidora i de Conesa per informar de la posada en marxa d’aquest procés de “rescabalament patrimonial” pels danys patits per les dues afectades, que van rebre greus amenaces i que sempre han manifestat que no van rebre el suport necessari per part del consistori barceloní. L’acte ha comptat amb la presència dels grups municipals d’ERC i JxCat, que s’han sumat al reconeixement a la tasca feta per González i Conesa i que han remarcat la necessitat de prendre totes les mesures necessàries per evitar que un episodi així es pugui tornar a produir.

Estigmatitzada i traslladada

En la seva intervenció, la batllessa barcelonina ha reconegut que l’administració no ha fet prou per acompanyar-les i per això, ha dit, es vol restituir la imatge de les dues alertadores i emprendre accions perquè cap més persona que faci d’alertadora d’un cas de corrupció se senti sola. En aquest sentit, Conesa ha pres la paraula per explicar les greus conseqüències per la seva salut que va patir arran d’aquest cas i ha recordat que se la va “estigmatitzar” traslladant-la de manera forçosa el 2008.

Una institució “deshumanitzada”

Per la seva banda, tal com recull l’ACN, l’exregidora González ha assegurat sentir-se “enfadada i dolguda” i ha afirmat que de la seva experiència personal ha constatat que hi ha personal municipal que és més “una màquina administrativa que personal d’una institució pública íntegra”. “El que més mal ens ha fet és la deshumanització de la institució, humanitzem-nos”, ha dit. González també ha tingut paraules pel PSC, lamentant “profundament” l’absència dels regidors del grup en aquest acte de reconeixement. En la compareixença tampoc hi han participat regidors dels grups municipals de Ciutadans, PP i Valents ni la regidora no adscrita.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: D'on no n'hi ha no en raja a setembre 30, 2022 | 14:47
    D'on no n'hi ha no en raja setembre 30, 2022 | 14:47
    La delegación del psoe a l'ajuntament de Barcelona, amb el culboni al cap davant, és molt antidemocràtica, i molt amant de la injustícia
  2. Icona del comentari de: Gecko a setembre 30, 2022 | 14:55
    Gecko setembre 30, 2022 | 14:55
    Curiosament en la compareixença tampoc no hi han participat a banda del psc-PSOE, els regidors dels grups municipals del que era el partit de Rivera o de Valls, PP i Valents (Sí, molt "valents") ni la regidora no adscrita, no sabem a què. Més que valents son uns covards que no s'atreveixen a regraciar a persones que han descobert i denunciat corrupció a les institucions. Els funcionaris i personal de les administracions sovint es troben casos "sospitosos" o "pràctiques" plenament denunciables, però, per mandra o / i per no complicar-se la vida, guaiten cap un altre costat. Això sí, quan d'hora o tard enxampen els culpables i els casos arriben a la justícia, aleshores "tothom" ho sabia... Un homenatge a totes les persones que fan bé la seva feina i als que s'arrisquen a denunciar casos de corrupció enquistats, i amagats, de l'administració.
  3. Icona del comentari de: Ricard a setembre 30, 2022 | 15:04
    Ricard setembre 30, 2022 | 15:04
    Realment fa por imaginar-se el que passa allà dins. No entenc res, i crec que hi ha molta gent que ens deu explicacions. Vull expressar tota la meva admiració a les dues Senyores.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa