Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau vol reconèixer González i Conesa pel cas dels pisos turístics
  • CA

El grup municipal de Barcelona En Comú i el d’ERC portaran al pròxim Ple de l’Ajuntament de Barcelona una proposició per reconèixer el paper d’Itziar González i Lourdes Conesa per destapar la trama dels pisos turístics a Ciutat Vella. La formació liderada per l’alcaldessa Ada Colau presentarà la proposta en la sessió que se celebrarà el pròxim 30 de setembre amb l’objectiu de rescabalar l’exregidora i l’extècnica municipal, que en denunciar el cas van rebre greus amenaces i que sempre han manifestat que no van rebre el suport necessari per part del consistori barceloní.

La presentació d’aquesta proposició és un dels compromisos que va assumir Colau amb González i Conesa en la reunió que va tenir lloc la setmana passada. En aquest sentit, el text de la proposta reconeix les amenaces greus, a més de conseqüències per a la salut, per a la vida personal i per a la professional, que van patir les dues afectades i reclama l’inici d’un procés de reparació pels danys patits que eviti una revictimització.

Alhora, la iniciativa de BComú proposa manifestar el compromís de l’Ajuntament de revisar i enfortir els mecanismes interns per garantir el dret de la plantilla municipal que denunciï pràctiques fraudulentes o corruptes. En la mateixa línia, també pretén instar el Congrés dels Diputats a treballar amb les entitats i òrgans especialitzats en la matèria per tal d’enriquir el projecte de Llei de protecció a informants.

La voluntat de la formació liderada per Colau és que la proposta compti amb el màxim de consens per part de la resta de grups municipals per tal de refermar d’aquesta manera el compromís del conjunt del ple amb la lluita contra el frau i la corrupció i per la protecció de totes aquelles persones que informen sobre fets d’aquesta mena.

17 condemnats

Cal recordar que l’Audiència de Barcelona va condemnar el passat 9 de setembre 17 persones a penes d’entre sis mesos i tres anys i deu mesos de presó per la trama de pisos turístics a Ciutat Vella. La sentència considera que alts funcionaris d’aquest districte barceloní van cobrar diners per donar irregularment llicències per a l’explotació turística d’habitatges que no complien amb tots els requisits legals.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa