Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona entra al grup de ciutats que encapçalen la lluita contra el canvi climàtic

Barcelona ha entrat al rànquing de les 43 primeres ciutats del món que destaquen per la lluita contra el canvi climàtic, segons ha informat el consistori. L’estudi d’un dels organismes internacionals principals d’avaluació i mesura de l’acció contra el canvi climàtic, el Carbon Disclosure Project (CDP) situa la capital catalana al costat d’altres ciutats com Londres, París, Ciutat del Cap o Hong Kong

Barcelona és l’única ciutat de l’Estat que hi apareix, i ha estat distingida per la iniciativa Pla Clima. És el full de ruta de la ciutat per contribuir amb els objectius de París d’aconseguir evitar que la terra superi en 1,5 graus la temperatura del període preindustrial. El Pla Clima de Barcelona estableix les mesures necessàries per reduir les emissions per càpita de la ciutat un 45% l’any 2030 i aconseguir ser neutre en carboni l’any 2050. Agrupa 242 mesures en 4 eixos estratègics i impulsa propostes sobre habitatge, mobilitat, economia, aigua, energia, salut, gestió de residus o consum. 

En un comunicat, l’Ajuntament ha destacat que aquest és “un nou reconeixement internacional per a Barcelona en relació a la lluita contra el canvi climàtic i les seves polítiques de sostenibilitat”. A més, ha fet menció a altres reconeixements rebuts els últims anys, com ara el del Pacte d’Alcaldes i Alcaldesses pel Clima i l’Energia Europeus, que va premiar el Pla Clima de la capital catalana com a millor iniciativa en la categoria de grans ciutats europees.

Més notícies

Jordi Graupera: “Colau ha sigut molt covarda en les polítiques per reduir la contaminació”

Notícia: Jordi Graupera: “Colau ha sigut molt covarda en les polítiques per reduir la contaminació”
Comparteix
El cap de llista de Barcelona És Capital-Primàries defensa que "Ernest Maragall representa uns valors de fa 20 o 30 anys"

Frenada històrica de la contaminació per partícules PM10 a Barcelona el 2018

Notícia: Frenada històrica de la contaminació per partícules PM10 a Barcelona el 2018
Comparteix
Les pluges van permetre que Catalunya deixés de superar el llindar anual de partícules en suspensió per primer cop des del 2000, amb només 2 estacions per sobre del màxim permès

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa