Barcelona entra al grup de ciutats que encapçalen la lluita contra el canvi climàtic

L'organització Carbon Disclosure Project destaca els esforços de la capital catalana recollits al Pla Clima

Barcelona ha entrat al rànquing de les 43 primeres ciutats del món que destaquen per la lluita contra el canvi climàtic, segons ha informat el consistori. L’estudi d’un dels organismes internacionals principals d’avaluació i mesura de l’acció contra el canvi climàtic, el Carbon Disclosure Project (CDP) situa la capital catalana al costat d’altres ciutats com Londres, París, Ciutat del Cap o Hong Kong

Barcelona és l’única ciutat de l’Estat que hi apareix, i ha estat distingida per la iniciativa Pla Clima. És el full de ruta de la ciutat per contribuir amb els objectius de París d’aconseguir evitar que la terra superi en 1,5 graus la temperatura del període preindustrial. El Pla Clima de Barcelona estableix les mesures necessàries per reduir les emissions per càpita de la ciutat un 45% l’any 2030 i aconseguir ser neutre en carboni l’any 2050. Agrupa 242 mesures en 4 eixos estratègics i impulsa propostes sobre habitatge, mobilitat, economia, aigua, energia, salut, gestió de residus o consum. 

En un comunicat, l’Ajuntament ha destacat que aquest és “un nou reconeixement internacional per a Barcelona en relació a la lluita contra el canvi climàtic i les seves polítiques de sostenibilitat”. A més, ha fet menció a altres reconeixements rebuts els últims anys, com ara el del Pacte d’Alcaldes i Alcaldesses pel Clima i l’Energia Europeus, que va premiar el Pla Clima de la capital catalana com a millor iniciativa en la categoria de grans ciutats europees.

Més informació

Nou comentari