Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Port de Barcelona podrà sancionar les embarcacions que contaminin

Les embarcacions que contaminin podran ser sancionades pel Port de Barcelona. Així ho ha apuntat aquest dijous en una entrevista a Catalunya Ràdio el president de les instal·lacions portuàries barcelonines, Lluís Salvadó, que ha explicat que estan preparant una nova ordenança per poder aplicar aquestes multes.

Salvadó ha assegurat que l’objectiu és que el nou reglament sancionador pugui estar a punt “abans de l’estiu” i que la intenció és que s’apliqui a tota l’àrea portuària, de manera que no només afectarà els creuers. Sobre aquest tipus d’activitat en concret, el president del Port de Barcelona ha insistit que sí que hi ha “marge per reduir l’impacte ambiental” que provoca a la ciutat. Preguntat per l’impost als creuers, Salvadó ha detallat que estan treballant en aquests moments per “millorar” el disseny de la proposta inicial, fent “compatible” criteris mediambientals i de negoci per evitar que la infraestructura “perdi competitivitat”.

Nova protesta per denunciar l’impacte del turisme de creuers

Precisament, aquest dijous s’ha fet pública la convocatòria d’una nova manifestació en contra dels creuers que tindrà lloc a Barcelona el pròxim diumenge 7 de maig. Segons informa Betevé, aquesta protesta impulsada per la plataforma Stop Creuers arrencarà a les dotze del migdia al portal de la Pau i arribarà fins a la plaça de Sant Jaume, on tesà previst que es llegeixi un manifest que compta amb l’adhesió de més d’un centenar d’entitats.

La intenció de les entitats organitzadores és denunciar l’impacte ambiental i social que té el sector del turisme de creuers a la capital catalana, una indústria que qualifiquen de “depredadora” i que advoquen per fer desaparèixer de cara a l’any 2025. En aquest sentit, els convocants consideren que la primera reunió de la Taula per la Sostenibilitat dels Creuers, que tindrà lloc la setmana que ve, només serà una “cortina de fum” i que no servirà per abordar la problemàtica real.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa