Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Primer dia amb la limitació dels grups de turistes a Ciutat Vella vigent

La limitació dels grups de turistes al districte de Ciutat Vella ja està en vigor. La nova normativa -que pretén posar ordre al descontrol que es viu en alguns dels espais més turístics de la capital catalana- ha entrat aquest dimecres en funcionament, de manera que les clàssiques processons de visitants pels carrers del centre de la ciutat s’hauran de llimitar a grups de 20 persones.

Des de la seva presentació el mes de juny del 2022, el reglament va rebre diverses al·legacions, algunes de les quals van ser finalment recollides en el text definitiu després del procés d’exposició pública. Entre les modificacions incloses, la normativa amplia finalment la capacitat dels grups de turistes de les 15 persones inicials fins a les 20 i també recull l’eliminació de l’obligatorietat de circular en un sol sentit en alguns carrers del districte. El flamant decret també prohibeix l’ús dels altaveus per a les explicacions per fomentar l’ús d’audioguies en tots els barris i així minimitzar el seu impacte acústic.

Carrers i racons amb regulació específica

La nova normativa ja vigent també fixa un aforament màxim de grups en algunes places i carrers específics. En concret, aquesta regulació més estricta afecta aquells espais i monuments que requereixen una explicació in situ, la qual “haurà de ser breu en dies de molta afluència de grups”. Així doncs, a la plaça Sant Jaume i a la plaça Reial hi podrà haver com a molt 8 grups; a la plaça del Rei, cinc; al Fossar de les Moreres, al passeig del Born, a la façana de Santa Maria del Mar i a la plaça del Pi hi podran conviure tres grups simultàniament; a la plaça Sant Felip Neri, a la Isidre Nonell, al carrer de Salomó Ben Adret i a la placeta Manuel Ribé i entorns n’hi podrà haver dos grups, i a la façana del Palau de la Música només s’hi podrà estar un grup.

Les persones o organitzacions que incompleixin aquesta limitació o qualsevol dels punts que marca aquest reglament podrien enfrontar-se a unes sancions econòmiques que van dels 1.500 euros fins als 3.000 en cas de reincidir amb aquestes infraccions.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa