Les aerolínies reactiven els vols des de Barcelona malgrat la baixa ocupació

Les aerolínies preveuen operar aquest estiu un 60% dels vols realitzats durant el 2019, però amb ocupacions notablement més baixes. “Abans de la pandèmia, els avions anaven plens al 85% de mitjana i ara no arriben al 60%“, ha precisat el president de l’Associació de Línies Aèries (ALA), Javier Gándara, durant la presentació de la plataforma Avikor a l’Aeroport de Barcelona.

“No anem tan plens com abans”, ha reconegut Gándara, que també ha posat la mirada en “factor externs” que poden canviar la mobilitat estiuenca com les decisions del Regne Unit sobre els viatgers britànics. “És molt difícil de saber i de fer pronòstics”, ha continuat el president d’ALA, que aglutina el 85% del tràfic aeri a Espanya, incloses les 10 principals aerolínies. Aquest dimarts EasyJet ha anunciat l’obertura de sis noves rutes des de l’aeroport del Prat.

En total, la seixantena d’aerolínies associades a ALA van transportar més de 230 milions de passatgers l’any 2019 als aeroports de la xarxa Aena i van operar més d’1,2 milions d’enlairaments i aterratges. “Aena ha previst per aquest any 2021 tenir el 50% de tràfic aeri als aeroports espanyols, però se’m fa difícil saber si això finalment es complirà“, ha apuntat Gándara. “Tampoc sabem com anirà l’hivern i qualsevol previsió ara seria fer una mica d’especulació i no tinc una bola de vidre. Primer, afrontem la temporada d’estiu”, ha conclòs el president d’ALA.

Nou comentari