Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Aena calcula que a finals d’estiu el Prat arribarà al 60% de la seva activitat prepandèmia
  • CA

El president d’Aena, Maurici Lucena, ha reclamat a l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que concreti quin model d’aeroport desitja per a l’aeroport del Prat quan assegura que vol connectivitat i inversió però al mateix temps, segons Lucena, rebutja la proposta de la companyia “sense dir-ho molt clarament”. “Li demano que digui quina és la seva proposta en termes aeroportuaris, en relació al què ja hi ha, amb quina inversió, com l’ampliaria o si no l’ampliaria”, ha comentat en una entrevista a RAC1. D’altra banda, Lucena ha explicat que la recuperació de l’activitat al Prat és “vigorosa” i que “setmana a setmana es nota”.

En aquest sentit, ha augurat que a l’agost i setembre arribarà al 60% en relació al 2019. El president d’Aena s’ha mostrat confiat en què l’aeroport es podrà acabar ampliant. “Estem en el bon camí, més a prop del sí però queda bastant”, ha comentat Lucena, que ha insistit que els 1.700 milions d’euros no és “una inversió qualsevol”. El president d’Aena ha tornat a defensar el potencial de l’aeroport del Prat com a hub intercontinental ja que es tracta de l’aeroport més ben connectat d’Europa en rutes de curt i mig radi que servirien per alimentar els vols de llarg radi, segons ha dit.

Les aerolínies volen un ‘hub’

Lucena ha assenyalat que són les mateixes companyies les que han mostrat interès en què el Prat esdevingui un hub, sobretot les que ja hi operen com Vueling. D’altra banda, ha defensat que l’any 2031, quan es calcula que l’ampliació de la tercera pista i la nova terminal ja estiguin en funcionament si finalment s’aprova el projecte en els termes que planteja la companyia, el Prat serà l’aeroport més sostenible del món.

Sobre la recuperació de l’activitat, Lucena ha comentat que el Prat ha recuperat el 45% de les operacions (aterratges i enlairaments) i el 35% de viatgers, en relació al 2019. El president de la companyia ha dit que també cal tenir en compte que es parteix de percentatges molt petits, quan l’activitat era només del 15% i que també cal veure com evoluciona les restriccions que dicti el Regne Unit en relació a la propagació de la variant britànica.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa