La Sagrada Família pacta un ajornament de pagaments amb l’Ajuntament

La Junta Constructora de la Sagrada Família i l’Ajuntament de Barcelona han acordat ajornar part dels pagaments que els gestors del temple han de fer al consistori al 2022, a causa de la pandèmia de la Covid-19. Són pagaments acordats l’octubre del 2018 que s’han vist afectats per la caiguda de visitants al complex religiós. L’acord estableix que dels 2,2 milions d’euros previstos per finançar transport públic el 2020, 600.000 euros es faran efectius aquest mes, i l’1,6 milions restants es pagaran apujant la quota del 2022 “quan s’hagi superat la pandèmia”.

Pel que fa a les despeses derivades del temple, concepte pel qual s’havien de satisfer 300.000 euros l’any passat, queden pendents 75.000 euros que també es traspassen a l’any vinent. Pel que fa als pagaments corresponents al 2021, pel concepte de finançament del transport públic –pel qual també s’havien de satisfer 2,2 milions– el temple pagarà aquest any 1,1 milions.

La resta queda supeditada a l’afluència de visitants. Si aquest any se’n reben 1.125.000 –l’acord del 2018 situava com a xifra anual habitual prèvia a la pandèmia 4,5 milions–, la quantitat se satisfarà aquest mateix any. Si el nombre de visitants és menor els diners es pagaran l’any 2022 augmentant la quota d’aquell any relativa al finançament del dèficit del transport públic.

Pel que fa al capítol de despeses derivades de l’activitat del temple corresponent al 2021, la Sagrada Família mantindrà aquest any el pagament dels 300.000 euros previstos.

Nou comentari

Més notícies
Imatge d'arxiu de les obres de la Sagrada Família / Jordi Play

La Sagrada Família, escollida millor monument del món

El reconeixement l'atorga els Remarkable Venue Awards, que es van començar a organitzar l'any 2017
Imatge d'arxiu de les obres de la Sagrada Família / Jordi Play

La Sagrada Família reprèn les obres aturades des de l’esclat de la pandèmia

La reactivació se centrarà a seguir la construcció de la torre de Maria, la segona més alta del temple