Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Gairebé 6.000 pisos turístics s’han mudat al lloguer residencial
  • CA

Els pisos turístics segueixen buscant una segona vida mentre dura la pandèmia. Barcelona ha viscut un dels pitjors estius de les últimes dècades per la caiguda del turisme internacional i les perspectives per als pròxims mesos no són gaire millors. Per això molts propietaris de pisos turístics han apostat per mudar-se al lloguer residencial amb l’esperança de compensar part de la pèrdua d’ingressos que han tingut aquests últims mesos. Segons la patronal del sector, gairebé 6.000 pisos turístics han passat al mercat residencial.

“Més de 5.900 habitatges d’ús turístics (HUT) de la ciutat de Barcelona han deixat de prestar serveis al turisme de curta durada des de l’inici de la pandèmia i s’han reconvertit al lloguer residencial”, expliquen des d’Apartur. Això vol dir que actualment el 62% dels pisos turístics legals que hi ha a la ciutat han optat per abandonar temporalment el mercat turístic per dedicar-se al lloguer per mesos o per temporades.

Creix l’interès

Al mes de maig, quan encara estava vigent l’estat d’alarma, Apartur calculava que uns 4.000 pisos es van passar al lloguer residencial. Després de confirmar-se els mals auguris estiuencs, el nombre de pisos que han sortit del lloguer turístic s’ha incrementat un 50%. “El mercat necessitarà gairebé un any per reactivar-se i recuperar la normalitat”, assegura el president de la patronal, Enrique Alcántara.

Tot i la davallada de l’activitat, el sector considera que, tan bon punt es reactivi el turisme, els pisos turístics seran els més demandats pels viatgers, ja que en tot moment garanteixen la distància social i ofereixen major privacitat. “És el tipus d’allotjament preferit per les famílies i garanteixen el distanciament social millor que qualsevol altre modalitat d’allotjament”, insisteixen des d’Apartur.

En les últimes setmanes, la patronal ha concentrat els seus esforços en “mantenir els 5.000 llocs de treball” que generen els pisos turístics. Un estudi de la consultora RBD Consulting Group xifrava l’impacte fiscal dels pisos turístics a Barcelona en 347 milions d’euros anuals, una mitjana de 3.000 euros al mes per cada pis.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa