Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els hotels de Barcelona, buits: menys d’un 10% d’ocupació a l’estiu
  • CA

El Gremi d’Hotels de Barcelona ha posat xifres al drama que viu el sector a conseqüència de la pandèmia: una ocupació de menys del 10% aquest estiu. Els mesos estivals, en què la capital catalana s’omple de visitants de tot el món i els hotelers fan l’agost, han estat enguany un malson per als allotjaments turístics. A tall d’exemple, el president del gremi, Jordi Mestre, ha desvelat que a l’agost la mitjana d’allotjats a hotels ha estat de 3.200 diaris, quan un agost normal n’hi ha uns 58.000.

“La campanya estival ha estat dramàtica, amb pràcticament el 75% de la planta hotelera tancada i una ocupació hotelera que amb prou feines ha arribat al 10% i amb una caiguda dels preus que ha estat al voltant del 50%”, ha alertat Mestre. Per tant, no només la majoria d’establiments no han obert i els preus han baixat, sinó que l’ocupació ha estat irrisòria. Les pèrdues del sector són de 850 milions d’euros, segons ha estimat el president del gremi.

Pel que fa a treballadors afectats pel context actual, Mestre ha situat en 30.000 els que encara estan afectats per un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) i els que no han estat renovats. “Tan sols al voltant d’uns 3.500 han pogut tornar a la feina“, ha declarat en roda de premsa. Aquests llocs de feina estan en risc si la situació no es reverteix, segons ha avisat Mestre. “Si seguim així, a finals d’aquest trimestre veurem molts hotels en concurs de creditors i comprats per fons voltors”, ha augurat.

El president del gremi ha aprofitat per reivindicar el sector, que ha estat en el punt de mira arran del debat sobre el decreixement turístic que reclamen alguns actors de la ciutat per revertir els efectes negatius del turisme, com ara la gentrificació. Els hotelers, ha apuntat Mestre, representen entre el 4 i el 5% del PIB de Barcelona. “El sector hoteler aposta per la qualitat per sobre de la quantitat, propiciant l’arribada d’un mix de turisme que contempla variables d’oci, negoci, cultural i empresarial”, ha posat en valor.

Quant a solucions que permetin impulsar els hotels, el president del gremi ha insistit en la necessitat d’un rescat, a l’estil del que va gaudir la banca després de la crisi del 2008. A més, ha apostat per donar continuïtat als ERTOs com a mínim fins a Setmana Santa de l’any vinent. “Cal l’articulació d’uns ERTO específics per al
sector hoteler, àgils que permetin l’entrada i sortida de treballadors en funció de la conjuntura turística i que, comptin amb una exoneració total de la Seguretat Social dels que es queden dins de l’ERTO”, ha concretat.

Més notícies
Hotel tancat aquest juliol al carrer Jaume I, a tocar de plaça Sant Jaume / MMP
Els hotelers de Barcelona reclamen un rescat com el de la banca en la passada crisi
Notícia: Els hotelers de Barcelona reclamen un rescat com el de la banca en la passada crisi
Comparteix
La capital tanca un agost 'horribilis' amb una ocupació de només el 10% i el 80% d'allotjaments tancats
Hotel tancat aquest juliol al carrer Jaume I, a tocar de plaça Sant Jaume / MMP
El Gremi d’Hotels alerta: “Començarem a veure concurs de creditors”
Notícia: El Gremi d’Hotels alerta: “Començarem a veure concurs de creditors”
Comparteix
El president de l'entitat avisa també que alguns establiments podrien ser comprats per fons voltor

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa