Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Port de Barcelona tanca l’estiu amb més de 100.000 creueristes

El Port de Barcelona ha tancat l’estiu amb més de 100.000 creueristes i el sector comença a veure la llum al final del túnel després de més d’un any amb els vaixells aturats. Des que el 26 de juny arribés als molls de la capital catalana el MSC Grandiosa, gairebé 114.000 viatgers han desembarcat a la capital catalana, una xifra que només és rellevant perquè marca la represa de l’activitat creuerista, ja que abans de la pandèmia en aquests tres mesos podien passar més d’un milió de persones per les terminals del port.

El gruix de les arribades s’ha produït aquest mes d’agost, amb uns 72.000 creueristes, gràcies al retorn de grans companyies com Royal Caribbean, que s’ha sumat a altres gegants com MSC Cruceros o Costa Cruceros en aquests primers mesos de proves. El sector espera que amb l’avenç de la vacunació als Estats Units i a la majoria de països europeus, principals usuaris dels creuers de Barcelona, la temporada turística acabi amb xifres més positives.

Imatge d’arxiu d’un creuer atracat al Port de Barcelona / ACN (Joana Garreta)

Protocols Covid

Les navilieres fa mesos que treballen en un protocol per evitar aglomeracions als vaixells i minimitzar les possibilitats de contagis de Covid-19. L’aforament dels creuers en molts casos està limitat al 75% de la seva capacitat. Per la seva banda, les tripulacions estan vacunades i els creueristes estan obligats a sotmetre’s a testos abans, durant i després del viatge per poder detectar positius i tallar les cadenes de transmissió. Companyies com Royal Caribbean o Norwegian Cruise es plantegen demanar la pauta completa de vacunació als adults i una prova negativa als menors.

La crisi queda enrere

El Port de Barcelona no només ha recuperat l’activitat de creuers. Als molls comercials el trànsit de vaixells és constant i el tràfic de mercaderies està a punt de superar els nivells previs a la pandèmia. Fins al mes d’agot, el port havia mogut 44,4 milions de tones, un tràfic lleugerament inferior al de 2019, però un 17,5% al de l’any passat. El segment dels contenidors registra dades encara més positives i ja supera el rècord del 2019 amb 2,4 milions de TEU transportats gràcies a la bona marxa del comerç exterior.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Guillem.😊 a setembre 15, 2021 | 15:02
    Guillem.😊 setembre 15, 2021 | 15:02
    A qui beneficia els.creuers? Diria que nomes a l'ent portuari que es una mena d'AENA. Els turistes que venen aixi no fan despesa i els creuers enmerden encara mes l'aigua. NO VOMEM TURISME MASSIFICAT QUE NOMES BENEFICIA A UNS QUANTS A COSTA DEL BENESTAR DELQ NACIONALS.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa