El retorn dels creuers al Port de Barcelona ha agafat embranzida després de les primeres setmanes de proves. A finals de juny MSC Cruceros y Costa Cruceros van començar a operar els primers vaixells que atracaven a la capital catalana en més d’un any i sembla que el resultat de les proves ha estat prou satisfactori com per animar més navilieres a reprendre l’activitat. Segons explica El Periódico, la companyia estatunidenca Royal Caribbean formalitzarà el seu retorn a Barcelona amb l’arribada aquest diumenge de l’Harmony of the Seas.

Tot i que el moviment de creuers segueix sota mínims –el passat mes de juny amb prou feina 3.000 creueristes van passar pel port–, la represa de les escales de les grans navilieres internacionals és un clar símptoma de que el sector està escalfant motors pel final de la temporada d’estiu i la tardor, quan s’espera que la vacunació estigui molt més avançada als països occidentals i faciliti els viatges internacionals, ja que els principals usuaris dels creuers de Barcelona són estatunidencs i europeus.

Protocols Covid

Per evitar aglomeracions i reduir les possibilitats de contagis a bord, les navilieres han afinat en els últims mesos els seus protocols contra la Covid-19 i han limitat l’aforament dels vaixells al voltant del 75% de la seva capacitat habitual. Les tripulacions estan vacunades i els creueristes s’han de sotmetre a testos abans, durant i després del viatge. Altres companyies com Royal Caribbean o Norwegian Cruise Line tenen previst exigir la pauta completa de vacunació als adults i un test negatiu previ al menors.

A partir de la setmana que ve el Port de Barcelona comptarà amb escales setmanals d’almenys sis creuers, als quals s’hi aniran sumant altres en les pròximes setmanes. Malgrat tot, els responsables del Port donen per fet que el que queda de 2021 i tot el 2022 serviran per consolidar el retorn del sector a l’activitat i no preveuen que es recuperi del tot el tràfic anterior a la pandèmia fins al 2023.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: ton c. a agost 13, 2021 | 10:36
    ton c. agost 13, 2021 | 10:36
    ara després del COVID-19, ja no contaminen els creuers, sr. Colau?
  2. Icona del comentari de: Guim a agost 13, 2021 | 11:54
    Guim agost 13, 2021 | 11:54
    De fora vingueren, la pesta ens dugueren.

Nou comentari

Comparteix