Collboni condemna el “vandalisme” contra el bus turístic i Bou vol que Colau el condemni

El líder del PSC a Barcelona i primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, i el del grup municipal del PP, Josep Bou, han condemnat avui els “atacs vandàlics” que s’han produït les últimes hores contra l’oficina de Turisme de Barcelona –una acció d’Arran– i un bus turístic.

En una piulada, Collboni ha assegurat que aquesta mena d’accions “no tenen cabuda” a la ciutat i ha assegurat que l’Ajuntament treballa per “un turisme de qualitat, sostenible, que respecti la convivència”.

Aquest matí una quinzena d’activistes de la formació política Arran Jovent ha protestat a la seu de Barcelona Turisme per denunciar “la injustícia del model turístic”. Durant l’acció, dues de les integrants del grup reivindicatiu s’han lligat amb cadenes a la porta de l’oficina i s’ha llançat pintura vermella contra la façana de l’edifici. A la pancarta que ha encapaçat la proposta s’hi podia llegir “Turisme massiu o veïnes”

[r:1]

I ahir al vespre dos encaputxats van atacar amb pintura un autobús turístic mentre circulava a la plaça Kennedy. El va reivindicar el col·lectiu Batzac – Joventuts Llibertàries, que en una piulada a Twitter va criticar que el turisme apugi “preus”, expulsi “veïnat” i augmenti “la precarietat laboral”. TMB ha denunciat el cas als Mossos d’Esquadra.

Collboni s’ha limitat a criticar el fet, però Bou ha anat més lluny i ha reclamat a la sòcia de govern del socialista, l’alcaldessa, que també el condemni. El  regidor del PP ha definit l’incident com “un nou atac” de grups “separatistes i antisistemes” a un bus turístic. També ha demanat a Colau que no “justifiqui” els “atacs al turisme” com, segons ell, va passar amb Arran a la Pedrera, quan va penjar una pancarta contra el turisme i l’alcaldessa va emmarcar l’acció en l’àmbit de la llibertat d’expressió.

[r:2]

“Colau ha de frenar els antisistema d’Arran, CUP o Batzac i no donar-los ales, o el problema serà cada cop més gran a Barcelona”, ha opinat Bou, que també ha condemnat l’acció d’Arran d’aquest dimecres a la seu de Turisme de Barcelona. “Els antisistema volen destrossar l’economia, la feina i la imatge de Barcelona i no ho podem permetre”, ha advertit.

Nou comentari

Més notícies

Activistes d’Arran s’encadenen a la seu del Consorci de Turisme

Els manifestants protesten contra un òrgan que consideren dels "menys transparents"

Arran comença a la Pedrera una campanya contra el turisme

L'organització de joves de l'esquerra independentista anticapitalista assegura que és la primera acció "però no l'última"