Aparcar als voltants de la font de Montjuïc sortirà més car a partir d’aquest 13 de juliol. L’Ajuntament de Barcelona ha impulsat la creació d’una nova taxa que s’aplicarà als autocars turístics que vulguin estacionar en aquest accés a la muntanya barcelonina entre els mesos de juny i octubre i també entre finals de desembre i finals de març.

Segons ha explicat el regidor de Turisme i Indústries Creatives, Xavier Marcé, l’objectiu d’aquesta mesura és poder regular l’estacionament d’aquest tipus de vehicles, contribuint d’aquesta manera a “pacificar i ordenar el trànsit en un punt d’alt interès turístic” que compta amb una important afluència de visitants durant gairebé tots els mesos de l’any.

Màxim de 30 euros

Aquesta nova taxa està prevista en l’ordenança fiscal sobre l’estacionament regulat de vehicles a la via pública i podria situar-se al voltant dels 20 i 30 euros per autocar. Els vehicles hauran de reservar plaça i abonar l’import a través de la pàgina web Zona Bus amb una antelació d’entre un i set dies.

El consistori només contempla aplicar la regulació durant els mesos que hi ha espectacles programats a la font de Montjuïc, és a dir, de juny a octubre i de finals de desembre a finals del mes de març. En total, hi haurà 65 places d’aparcament disponibles: 30 en cada vorera de l’avinguda Francesc Ferrer i Guàrdia i cinc més a l’avinguda Rius i Taulet.

Aquestes places, però, només estaran reservades per a autocars turístics 30 minuts abans de l’inici de l’espectacle. Durant la resta del dia funcionaran com un carril bus normal o, en el cas de l’avinguda Rius i Taulet, com a places d’estacionament ordinàries.

Minimitzar l’impacte

La iniciativa d’impulsar aquesta nova taxa respon a la política que ha iniciat recentment el consistori barceloní per a la reordenació de la mobilitat turística amb l’objectiu de minimitzar l’impacte d’aquesta gran afluència de visitants en aquelles zones més afectades. Una de les mesures estrella ha estat l’acord amb les dues associacions catalanes que agrupen els guies turístics oficials per limitar el nombre de persones que poden formar part d’aquests grups de visitants.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Trini a juliol 06, 2022 | 20:13
    Trini juliol 06, 2022 | 20:13
    Per fi😍
  2. Icona del comentari de: Fora turistes, fora colau a juliol 06, 2022 | 21:16
    Fora turistes, fora colau juliol 06, 2022 | 21:16
    Contaminen mes que 1000 cotxes, embussen la diagonal putejant als barcelonins, no passen pel carril bus, i la guardiaurbana no els multa. RACISME CONTRA ELS BARCELONINS CONDESA COLAU?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa