Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona recupera menys de la meitat del turisme d’abans de la pandèmia

El turisme ha revifat el últims mesos a Barcelona però encara continua lluny d’igualar les proporcions que va adquirir abans que la pandèmia irrompés el març de 2020. Segons dades de l’Ajuntament i del consorci de Turisme de Barcelona, uns 4,5 milions de persones van pernoctar a la ciutat al llarg de 2021. Representen una mica menys del 40% dels 12 milions de viatgers que la capital catalana va atreure el 2019, l’últim any sense cap restricció sanitària.

“El primer semestre de 2021 va ser molt baix en activitat turística, quan va ser pràcticament inexistent, però a partir de juliol es va disparar d’una forma elevada, i a novembre i a desembre de 2021 hem estat a xifres de gairebé el 70% en comparació amb 2019, però no compensa els primers mesos de 2021″, ha reconegut el regidor de Turisme, Xavier Marcé, aquest dijous. En tot cas, el membre del PSC s’ha agafat al fet que la taxa d’ocupació hotelera al desembre passat va equivaler al 71% del mateix mes de 2019 per pronosticar que el turisme a la ciutat aspira a situar-se “molt a prop de la normalitat” durant el pròxim estiu i fregar les xifres de visitants habituals entre 2015 i 2019.

Marcé ha defensat que Barcelona es troba en un “procés claríssim de recuperació” de visitants, tot i que ha matisat que es veu “encara afectat per la sisena onada”. Després de mesos amb percentatges força baixos, el 70% dels hotels han reobert i el 78% dels llits estan de nou disponibles, ha apuntat el regidor.

Marcé ha augurat que l’evolució dependrà de factors de “conjuctura internacional i sanitària”. “Dependrà de si la sisena onada se supera aviat, si la pandèmia tendeix cap a una gripalitazció, si no tenim una setena onada… També és important el retorn del turisme rus, i aquí serà clau la situació entre Ucraïna i Rússia. Si aquests elements van en la direcció adequada, a l’estiu de 2022 ens podríem situar en xifres que, tot i no ser les del 2019, sí que estiguin moderadament a prop dels anys raonablement bons del turisme a Barcelona”, ha vaticinat.

Turisme de Barcelona quantifica que el 60% dels viatgers van procedir de fora de l’Estat espanyol el 2021, encara per sota de la mitjana prepandèmica del 80%. En tot cas, Marcé ha defensat que Barcelona està col·locada en una “excel·lent posició” per atreure de nou turisme internacional. “Després de Lisboa, som la ciutat a Europa amb més expectativa de retorn i de reserves d’hotel“, ha esgrimit el regidor, que ha considerat que el ritme de recuperació del turisme a la ciutat és “l’adequat a les possibilitats que dona la pandèmia i que, en alguns casos, és superior al d’altres ciutats”.

L’Ajuntament i Turisme de Barcelona estimen que els turistes va gastar 3.700 milions d’euros durant la seva estada a la capital a 2021, una mica per sota del 62% del dispendi que van fer a 2019. Quant als creuers, es va restablir el 50% de l’activitat de fa dos anys enrere durant l’últim semestre de 2021. En paral·lel, el nombre de treballadors que es van incorporar al sector turístic va remuntar un un 49% en termes interanuals el desembre passat. En el conjunt de 2021, es van signar més de 91.000 contractes, un 11% dels que es van formalitzar a Barcelona al llarg de l’any.

Més notícies
La portaveu i vicepresidenta de Junts, Elsa Artadi, en roda de premsa / ACN

Artadi disputa en solitari les primàries de JxCat per 2023

Notícia: Artadi disputa en solitari les primàries de JxCat per 2023
Comparteix
L'actual presidenta del Grup Municipal de Junts per Catalunya liderarà la candidatura a les eleccions de maig de 2023
Notícia: Artadi disputa en solitari les primàries de JxCat per 2023 - Mobile
Conductor circulant a la ronda de Dalt a 185 quilòmetres per hora en un tram limitat a 80 / Guàrdia Urbana de Barcelona

Onada de ‘fitipaldis’ a la ronda de Dalt: l’últim, a 185 km/h

Notícia: Onada de ‘fitipaldis’ a la ronda de Dalt: l’últim, a 185 km/h
Comparteix
S'han comès almenys cinc infraccions penals per excés de velocitat, duplicant i triplicant el límit legal permès, en menys de 15 dies
Notícia: Onada de ‘fitipaldis’ a la ronda de Dalt: l’últim, a 185 km/h - Mobile

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a gener 27, 2022 | 20:29
    Ricard gener 27, 2022 | 20:29
    Avui Àustria diu que l'any passat va haver un 50% de les pernoctacions d'abans de la pandèmia. Diu que estan a nivell de 1970. És curiós que, per contra l'atur baixa al 10%. Quin sector està rellevant el turisme i els serveis associats per tenir aquest nivell d'atur?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa